Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις Διεθνείς Πανεπιστημιακές Κατατάξεις

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που κατατάσσεται από τους κύριους παγκόσμιους οργανισμούς πανεπιστημιακών κατατάξεων.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 800 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings 2022.

Στα 601-800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως κατετάγη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην κατάταξη του Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022. Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατάταξη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο. Η εκτεταμένη έκδοση του 2022 περιλαμβάνει περισσότερα από 1,600 πανεπιστήμια με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα, από σύνολο 25,000 που λειτουργούν παγκοσμίως, τα οποία πληρούν τα απαιτητικά κριτήρια της κατάταξης και έλαβαν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίθηκε στον τομέα της Διεθνοποίησης, όπου κατέλαβε την 47η θέση παγκοσμίως.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

Τα Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μεταξύ των 201-250 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών.

Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #1 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και #47 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό τον τομέα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

Τα Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μεταξύ των 201-250 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #2 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και #40 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό τον τομέα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

Ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings κατατάσσει το Πανεπιστήμιο στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων στην περιοχή EECA στη θέση #136, στην οποία λειτουργούν 3,300 πανεπιστήμια, από 30 χώρες.

Τα σταθερά ψηλά αποτελέσματα του Πανεπιστημίου είναι αξιοσημείωτα, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την πλέον δυναμική ανάπτυξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ισχυρή εκπροσώπηση από τη Ρωσία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κροατία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Τα συνεχή εξαιρετικά αποτελέσματα του Πανεπιστημίου αντικατοπτρίζουν τις δυναμικές ενέργειες του για διεθνοποίηση κατά την τελευταία δεκαετία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της τελευταίας αυτής κατάταξης, καθώς το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται στη θέση #1 στο δείκτη διεθνών φοιτητών και στη θέση #14 στο δείκτη διεθνούς διδακτικού προσωπικού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Οι Εγγραφές Είναι Ανοικτές

Εγγραφείτε για να ξεκινήσετε την αίτηση και τη διαδικασία εισδοχής σας!
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πανεπιστημιακές Κατατάξεις (κυπριακά πανεπιστήμια)

Παγκόσμια Κατάταξη (Top 1000)

 • Πανεπιστήμιο Κύπρου – 601-700

Παγκόσμια Κατάταξη (Top 1000)

 • Πανεπιστήμιο Κύπρου – 401-500
 • ΤΕΠΑΚ – 501-600
 • 601-800

Περιφερειακή Κατάταξη (Top 300)

 • Πανεπιστήμιο Κύπρου – #53
 • ΤΕΠΑΚ – #102
 • #136
 • Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – 211-220

Τα πιο πάνω είναι τα μόνα κυπριακά πανεπιστήμια τα οποία κατατάσσονται στις κύριες διεθνείς πανεπιστημιακές κατατάξεις.

Πηγές: Academic Ranking of World Universities, THE World University RankingsQS World University Rankings – EECA

Κατατάξεις σε Σχέση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε. (κυπριακά πανεπιστήμια)

Μετά από Αίτηση

 • 301-400
 • Πανεπιστήμιο Frederick – 301-400
 • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου – 601-800
 • Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – 601-800

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη 36η θέση παγκοσμίως στην Κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση του Times Higher Education Impact Rankings 2022.

το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται ως το #1 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και #2 σε Ελλάδα, και ανάμεσα στα 15 κορυφαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αυτό τον βασικό τομέα.

Η τέταρτη έκδοση της κατάταξης καλύπτει ένα διευρυμένο
πεδίο με περισσότερα από 1,400 πανεπιστήμια από 106 χώρες και περιοχές, με ισχυρή εκπροσώπηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

Σχετικά με τις Πανεπιστημιακές Κατατάξεις

Τι είναι οι Πανεπιστημιακές Κατατάξεις;

Οι πανεπιστημιακές κατατάξεις ταξινομούν ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη βάση διαφόρων συνδυασμών παραγόντων.. Οι κατατάξεις πραγματοποιούνται συνήθως από οργανισμους όπως κυβερνήσεις κρατών. ακαδημαϊκοί οργανισμιί και παγκόσμιοι εκδοτικοί οίκοι (περιοδικά, εφημερίδες, ιστότοποι). Εκτός από τις κατατάξεις ιδρυμάτων στο σύνολό τους, οι οργανισμοί κατατάσσουν συγκεκριμένα προγράμματα, τμήματα και σχολές. Μερικές κατατάξεις εξετάζουν συνδυασμούς μετρήσεων που αφορούν χρηματοδότηση, ερευνητική αριστεία ή/και επιρροή, εξειδίκευση, εισδοχές, επιλογές σπουδαστών, βραβεία, διεθνοποίηση, μεταπτυχιακή εργασία, σύνδεση με τον επιχειρηματικό κόσμο, ιστορική φήμη και άλλα κριτήρια. Πολλές κατατάξεις αξιολογούν τα πανεπιστήμια με κύριο κριτήριο το έρευνητικό τους έργο. Επιπλέον, ορισμένες κατατάξεις αξιολογούν τα πανεπιστήμια στο πλαίσιο μιας μόνο χώρας, ενώ άλλες αξιολογούν πανεπιστήμια σε παγκόσμια βάση.

Οι τρεις πιο σημαντικές κατατάξεις πανεπιστημίων είναι το Academic Ranking of World Universities (ARWU), τα Times Higher Education World University Rankings (THE), και τα QS World University Rankings (QS).

Academic Ranking of World Universities (AEWU)

Το Academic Ranking of World Universities (AEWU), που δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong και το οποίο τώρα διαχειρίζεται η ShanghaiRanking Consultancy, διεξάγει ετήσιες παγκόσμιες πανεπιστημιακές κατατάξεις από το 2003, καθιστώντας τις ως τις αρχαιότερες του είδους τους. Το ARWU δεν βασίζεται μόνο σε έρευνες και σε υποβολές. Μεταξύ άλλων κριτηρίων, το ARWU λαμβάνει υπόψη του τον αριθμό δημοσιεύσεων στους τομείς της Φύσης και της Επιστήμης και τον αριθμό ατόμων που τιμήθηκαν με Βραβεία Νόμπελ και Fields (Μαθηματικά).

Times Higher Education World University Rankings (THE)

Τα Times Higher Education World University Rankings (THE) είναι μια ετήσια έκδοση πανεπιστημιακών κατατάξεων από το περιοδικό Times Higher Education (THE). Ο εκδότης συνεργάστηκε με την Quacquarelli Symonds (QS) για τη δημοσίευση κοινών παγκόσμιων κατατάξεων από το 2004 έως το 2009, προτού στραφεί στην Thomson Reuters για ένα νέο σύστημα κατάταξης. Tο THE δημοσιεύει παγκόσμιες ιδρυματικές, θεματικές, αλλά και κατατάξεις σε σχέση με τη φήμη ενός πανεπιστημίου, καθώς και περιφερειακές κατατάξεις. Το THE θεωρείται ως μία από τις πιο σημαντικές κατατάξεις πανεπιστημίων μαζί με το Academic Ranking of World Universities (AEWU) και τα QS World University Rankings (QS).

Το 2019, το THE δημοσίευσε επίσης για πρώτη φορά τα THE World Impact Rankings, έναν πίνακα που κατατάσσει τα πανεπιστήμια βάσει της συμβολής τους προς επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αυτές οι βαθμολογίες δεν βασίζονται σε ιδρυματική ποιότητα και δεν αξιολογούν όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, μόνο εκείνα τα οποία αιτήθηκαν για αξιολόγηση.

Quacquarelli Symonds World University Rankings (QS)

Τα QS World University Rankings είναι μια κατάταξη των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως και δημοσιεύεται από την Quacquarelli Symonds από το 2004. Μαζί με το Academic Ranking of World Universities και τα Times Higher Education World University Rankings (THE), τα QS World University Rankings αναγνωρίζονται ως μία από τις 3 κύριες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων. Οι κατατάξεις QS χρησιμοποιούν στοιχεία αξιολόγησης που συγκεντρώνονται από δεκάδες χιλιάδες ακαδημαϊκούς και εταιρείες. Ενσωματώνουν επίσης στοιχεία σχετικά με δημοσιεύσεις στο Scopus, τις αναλογίες φοιτητών/ΔΕΠ, και τους αριθμούς φοιτητών.