Σχολή Επιστημών και Μηχανικής2022-11-14T17:32:57+02:00
Home|Σχολή Επιστημών και Μηχανικής

Σχολή Επιστημών και Μηχανικής

Η Σχολή Επιστημών και Μηχανικής αποτελείται από τρία τμήματα, συγκεκριμένα το Τμήμα Πληροφορικής, το Τμήμα Μηχανικής, και το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας. Η Σχολή ακολουθεί μια διεπιστημονική προσέγγιση προσφέροντας ακαδημαϊκά προγράμματα που παρέχουν στους φοιτητές κριτική θεωρητική και πρακτική γνώση, εξοπλίζοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανακαλύψουν νέα γνώση, επιδιώκοντας τη δια βίου μάθηση.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έρχονται σε επαφή με καινοτόμα προγράμματα σπουδών και τρέχουσες και αναδυόμενες τάσεις που σχετίζονται με τον τομέα τους. H διδασκαλία στην τάξη συμπληρώνεται με πολύτιμη εργαστηριακή εμπειρία.

Ειδικότερα, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και να συμμετέχουν σε έρευνα αιχμής σε τομείς όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη, Επιστήμη Δεδομένων, Κυβερνοασφάλεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), Εικονική Πραγματικότητα, Μηχανική Σεισμών, Απανθρακοποίηση και Κλιματική Αλλαγή, Θεραπεία Βλαστοκυττάρων, Γονιδιωματική Επιδημιολογία.

Τα μαθήματα παραδίδονται από διεθνούς κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό με μακρά εμπειρία στη διδασκαλία και την επιστημονική έρευνα. Το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής είναι ιδιαίτερα ενεργό στην έρευνα, προσελκύοντας πολλαπλές επιχορηγήσεις τόσο από τοπικούς όσο και από ευρωπαϊκούς φορείς χρηματοδότησης.

Γιατί να Σπουδάσετε στη Σχολή Επιστημών και Μηχανικής του UNIC

  • Σημαντικοί διδάσκοντες που συμμετέχουν ενεργά στην έρευνα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, με συμμετοχή σε εξωτερικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα και με περισσότερες από 140 δημοσιεύσεις ετησίως

  • Καινοτόμα προγράμματα στον τομέα της Πληροφορικής, με κατευθύνσεις σε τρέχουσες και αναδυόμενες τάσεις

  • Συμμετοχή των φοιτητών σε έρευνα αιχμής σε καίριους τομείς της Επιστήμης Υπολογιστών όπως η Κυβερνοασφάλεια, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, η Μηχανική Μάθηση και η Τεχνητή Νοημοσύνη

  • Το μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα με γνώμονα τη βιομηχανία, που υποστηρίζεται από την ομάδα επιστήμης δεδομένων της Expedia και συνεργάζεται με το Κέντρο Ανοικτών Προβλέψεων «Μακριδάκης»

  • Το πρώτο πανεπιστήμιο στην περιοχή το οποίο προσφέρει προγράμματα σπουδών σε όλα τα επίπεδα (BSc, MSc, PhD) στον κλάδο Μηχανικής Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

  • Πρόσβαση σε ερευνητικά και διδακτικά εργαστήρια προηγμένης τεχνολογίας και σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής

  • Πολλά προγράμματα ήταν τα πρώτα του είδους τους στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των: Μηχανική Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Φαρμακευτική, Επιστήμη του Αθλητισμού, Βιολογία του Ανθρώπου

Τι Λένε οι Φοιτητές μας

Προτού ξεκινήσω τις σπουδές μου, έψαχνα να βρω ένα πρόγραμμα που θα μου έδινε όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να ξεχωρίσω στον κλάδο μου. Σπουδάζοντας Πληροφορική στο UNIC, κατάφερα να χτίσω μια γερή βάση για το μέλλον. Τα μαθήματα και η βαθιά γνώση και πείρα των λεκτόρων στον τομέα τους, μου έδωσαν επιπρόσθετα κίνητρα που με βοήθησαν να ξεκινήσω άμεσα την καριέρα μου ως προγραμματιστής λογισμικού.

Σάββας Καρασάββας, Πληροφορική – Κατεύθυνση Ασφάλειας Κυβερνοχώρου, Τάξη του 2017

Η φοίτηση στον κλάδο Πληροφορικής του UNIC είναι σπουδαία εμπειρία. Οι καθηγητές είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου, και πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν την εμπειρογνωμοσύνη τους και να παράσχουν στήριξη. Στα περισσότερα μαθήματα, η αναλογία καθηγητή-φοιτητή είναι εντυπωσιακά χαμηλή, πράγμα που σημαίνει ότι εύκολα γνωρίζεσαι με τους συμφοιτητές σου, ενώ επιτρέπει στους καθηγητές να εξοικειωθούν με τους φοιτητές και να παραδίδουν την ύλη στον σωστό ρυθμό.

Hanna Sababa, Πληροφορική, Τάξη του 2018

Τα Νέα της Σχολής

Οι Εκδηλώσεις της Σχολής

IT Job Fair

6 Δεκεμβρίου @ 12:00 - 15:00

The Career Success Centre and the Department of Computer Science are inviting you to an IT mini job fair!

Η Διημερίδα, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Οκτωβρίου στο CINE Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας και το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλούν, στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00-19:00, στην διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης «Διαιτολογία και Επιστήμη Διατροφής: Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος».

Go to Top