Σχέσεις με τους Απόφοιτους

Το ταξίδι ενός απόφοιτου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ξεκινάει με τη φοίτησή του κοντά μας, αλλά δεν τελειώνει με την αποφοίτησή του από εδώ.

Το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να συνεχίζει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή των αποφοίτων του, παραμένοντας σε επαφή μαζί τους, προωθώντας τις μεταξύ τους επαφές, και στηρίζοντάς τους, όπου είναι δυνατόν. Γι’αυτό, το πανεπιστήμιο με χαρά παρέχει στους αποφοίτους ένα ευρύ φάσμα παροχών και υπηρεσιών.

Μια Κάρτα Μέλους Αποφοίτων δίνεται σε όλους τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η κάρτα έρχεται με βιβλιαράκι-οδηγό, που επεξηγεί λεπτομερώς τις υπηρεσίες και τα προϊόντα στα οποία οι απόφοιτοί μας έχουν πρόσβαση και από τα μπορούν να επωφεληθούν (με μειωμένο κόστος). Ο οδηγός περιέχει πλήρη λίστα των προμηθευτών (καφετέριες, εστιατόρια, κ.λπ.) που συμμετέχουν στο Σχέδιο Ωφελημάτων Αποφοίτων, σε ξεχωριστές κατηγορίες και με τα αντίστοιχα ποσοστά έκπτωσης που προσφέρουν, στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και σχετικές υποσημειώσεις (π.χ. εποχιακοί/ποσοτικοί περιορισμοί κλπ). Ο οδηγός είναι διαθέσιμος παρακάτω.

Επιπρόσθετα, με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους Αποφοίτων, οι απόφοιτοι θα δικαιούνται 35% έκπτωση στις τιμές μίσθωσης των χώρων και εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (π.χ. για συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, προβολές στην πανεπιστημιούπολη), 40% έκπτωση σε όλα αναμνηστικά/σουβενίρ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας/Intercollege και 50% έκπτωση σε όλες τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας/Intercollege. Σταθερή έκπτωση 2 ευρώ στην τιμή του εισιτηρίου για το Cine Studio (σε συνεργασία με τις Κύπρος Φίλοι της Εταιρείας Κινηματογράφου) προσφέρεται επίσης στους αποφοίτους όπως και σε ολόκληρη την κοινότητα του Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της έμφασης που δίνει στη διά βίου μάθηση, το Πανεπιστήμιο προσφέρει την ευκαιρία στους αποφοίτους του για συμπληρωματικές σπουδές με μειωμένα δίδακτρα. Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εισδοχής για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εκπτώσεις στα διάφορα προγράμματα σπουδών.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Τμήματος Φοιτητικών Υποθέσεων είναι πάντοτε πρόθυμο να βοηθήσει φοιτητές και απόφοιτους να βρουν κατάλληλη απασχόληση. Επιπλέον, απόφοιτοι που είναι διαθετιμένοι να προσφέρουν πλήρη απασχόληση σε φοιτητές ή προσφάτως αποφοιτήσαντες, μπορούν να συντονιστούν με το Γραφείο Σταδιοδρομίας. Επίσης οι απόφοιτοι ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με τα διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου για την ανάθεση σε φοιτητές ερευνητικού έργου σχετικού με τον τομέα τους, στα πλαίσια μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Ευελπιστούμε πως οι απόφοιτοι θα αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες του Πανεπιστημίου και τους καλούμε να συμβάλουν με όποιον τρόπο μπορούν στη σύσφιξη των μεταξύ μας επαφών. Χαιρετίζουμε εισηγήσεις για περαιτέρω ενέργειες για τη διατήρηση των δεσμών μας με τους απόφοιτους.