Συνεργασίες με Κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια

St George’s University of London

Γενική Επισκόπηση

Το St George’s, University of London (SGUL) κατατάσσεται στα κορυφαία 250 πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ κατέχει την 94η θέση στη διεθνή κατάταξη των Times Higher Education World University Rankings. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκλειστικά αφοσιωμένο στην εκπαίδευση, κατάρτιση και έρευνα στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας.

Η 250χρονη ιστορία του St George’s διανθίζεται από σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της Ιατρικής και της Υγείας. Στους πρώην ακαδημαϊκούς και αποφοίτους του περιλαμβάνονται σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι Edward Jenner (εφηύρε το εμβόλιο της ευλογιάς), Henry Gray (συγγραφέας του εγχειρίδιου ανθρώπινης ανατομίας Gray’s Anatomy), John Hunter, Muriel Powell, Sir Godfrey Hounsfield (ανέπτυξε τον πρώτο αξονικό τομογράφο), και Patrick Steptoe (ανέπτυξε την εξωσωματική γονιμοποίηση).

Η Ιατρική Σχολή St George’s παραμένει επικεντρωμένη στην εξέλιξη της βιοϊατρικής και της επιστήμης, και στην προώθηση της πρόληψης και της θεραπείας των ασθενειών στους τομείς της πληθυσμιακής υγείας, των καρδιακών παθήσεων και των λοιμώξεων.

Προπτυχιακό Πρόγραμμα (MBBS) – St George’s

Το 2011, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με το St George’s, University of London, εισήγαγε το 4ετές Πρόγραμμα MBBS, το πρώτο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιατρικής στην Κύπρο. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτητές αποκτούν το πτυχίο MBBS (Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery) από το St George’s.

Το καινοτόμο βρετανικό πτυχίο Ιατρικής, που έχει δικαιoλογημένα τη φήμη δημοφιλούς και ανταγωνιστικής επιλογής ανάμεσα στους επίδοξους φοιτητές Ιατρικής, είναι εγκεκριμένο από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Aristotle Univesity of Thessaloniki

Γενική Επισκόπηση

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατατάσσεται στα κορυφαία 500 πανεπιστήμια στον κόσμο, ενώ κατέχει την 70η θέση στην κατάταξη των Times Higher Education World University Rankings ανάμεσα στις χώρες BRICS και άλλες αναδυόμενες οικονομίες. Είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, με περισσότερους από 70.000 φοιτητές, 40 Σχολές, και Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ) πέραν των 2.000 ατόμων.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο φημίζεται όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του αριστεία, αλλά και για τη συμμετοχή του σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών έργων υψηλής ποιότητας, σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχει επίσης σε μια σειρά ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

Κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα – Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις (MSc)

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσφέρουν το εξειδικευμένο διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις. Σκοπός του προγράμματος, το οποίο προσφέρεται τ