Πανεπιστημιακές Εγκαταστάσεις

Η σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελείται από 20 νεόκτιστα ή ανακαινισμένα κτήρια ειδικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει επενδύσει πάνω από €100 εκατ. σε υποδομές. Η συνεχής ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης επιτρέπει τη δημιουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και σύγχρονων χώρων διδασκαλίας για την εύρυθμη λειτουργία κάθε Τμήματος.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πανεπιστημιούπολη αναπτύσσεται και εναρμονίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες των φοιτητών μας, στοχεύοντας πάντοτε στην παροχή μίας πλούσιας σε εμπειρίες και όμορφες στιγμές φοιτητικής ζωής, μέσα από την επαφή με την τοπική κοινότητα και την ποικιλομορφία, τη μάθηση και τη διασκέδαση. Πέρα από τους χώρους διδασκαλίας, η πανεπιστημιούπολη προσφέρει μία ευρεία γκάμα διευκολύνσεων και υπηρεσιών μέριμνας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σχεδόν σε κάθε κτήριο στην πανεπιστημιούπολη μέσα σε 15 λεπτά, ενώ υπάρχει μεγάλος δωρεάν χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης για τους φοιτητές που διαμένουν εκτός πανεπιστημιούπολης.

Δέσμευση του Πανεπιστημίου είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος διδασκαλίας που να διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την παγκόσμια φοιτητική κοινότητά του, όσο και το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό. Γι’ αυτό το λόγο, επενδύουμε συνεχώς στην πανεπιστημιούπολη, σε κτήρια, εγκαταστάσεις και νέες τεχνολογίες, με στόχο να μεγιστοποιούμε τη συνολική ποιότητα της διδασκαλίας και να διασφαλίσουμε ένα υψηλό βαθμό ικανοποίησης των φοιτητών.

Η χρήση της τελευταίας τεχνολογίας στη διάρθρωση των προγραμμάτων σπουδών, σε συνδυασμό με τη σταθερή επιδίωξή μας για βελτιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, καθιστά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ένα καινοτόμο χώρο σπουδών. Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στη σύγχρονη πανεπιστημιούπολη και στις υποδομές εκπαίδευσης προσφέρουν ένα σύγχρονο διδακτικό περιβάλλον, που στόχο έχει να εμπνέει εσάς, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας.

Γνωστικοί Πόροι

Η αποστολή της Βιβλιοθήκης είναι να δημιουργήσει και να στηρίξει ένα αξιόπιστο περιβάλλον πληροφόρησης, μέσα από στρατηγικές και μηχανισμούς που διευκολύνουν τη διάδοση της παγκόσμιας επιστημονικής γνώσης, τη μάθηση και την έρευνα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία.

Υποδομές Εργαστηρίων

Μέσα από τις συνεχείς επενδύσεις μας σε υποδομές στην πανεπιστημιούπολη την τελευταία δεκαετία, και χάρη στη δέσμευσή μας για τεχνολογική πρόοδο, τα εργαστήριά μας έχουν εξελιχθεί σε καινοτόμους χώρους, με πόρους και εγκαταστάσεις αιχμής, που υποστηρίζουν τη διδασκαλία και την έρευνα.

Υποδομές Πληροφορικής

Οι υποδομές πληροφορικής του Πανεπιστημίου παρέχουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε κατάλληλες υπηρεσίες διαδικτύου μέσα από μια σειρά τοπικών δικτύων υψηλών επιδόσεων (LAN), χρησιμοποιώντας 1GB σκελετό χτισμένο με καλώδια χαλκού και οπτικές ίνες.

Εστιατόρια & Καφετέριες

Στις καφετέριες της πανεπιστημιούπολης μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα ή έναν καφέ κάθε στιγμή, μόνος ή με φίλους.

UFIT Fitness Centre

Το Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα κέντρα άσκησης στην Κύπρο και παρέχει στους φοιτητές εξαιρετικές υπηρεσίες υπό την επιστημονική παρακολούθηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στον χώρο της άθλησης και της υγείας.