Στήριξη Διεθνών Φοιτητών

Καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά τις προκλήσεις της ακαδημαϊκής ζωής, είμαστε πάντοτε σε θέση να βοηθούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα ζητήματα και τους προβληματισμούς τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

ARISTON TEST ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Διαθέτουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία επαγγελματικής συμβουλευτικής, το Ariston Test, το οποίο μπορεί να προσδιορίσει το είδος του επαγγέλματος που ταιριάζει στον χαρακτήρα και τις κλίσεις των φοιτητών μας. Τα αποτελέσματά του Ariston Test καταδεικνύουν ακόμα και κατά πόσο η προσωπικότητά τους συνάδει με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου περιβάλλοντος εργασίας ή ειδικότητας που έχουν επιλέξει.

ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Ομάδα Στήριξης Φοιτητών είναι πάντοτε στη διάθεση των φοιτητών και των φοιτητριών για κάθε βοήθεια σε οποιονδήποτε τομέα. Είτε πρόκειται για πληροφορίες, είτε για καθοδήγηση ή παροχή συμβουλών σε σχέση με οποιαδήποτε ακαδημαϊκή ή προσωπική δυσκολία, θα έχουν τη στήριξη ενός Συμβούλου ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση για αυτούς.

ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Η συνεχής και σταθερή συμπαράσταση στον φοιτητή ενισχύει την ακαδημαϊκή επιτυχία. Γι’ αυτό και οι καθοδηγητές και σύμβουλοι του Κέντρου Φοιτητικής Επιτυχίας είναι εδώ για να τους προτείνουν λύσεις και να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Το Κέντρο τους παρέχει συμβουλές και κατευθύνσεις υποστηρίζοντάς τους μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες, δυνατότητες εξάσκησης ακαδημαϊκών δεξιοτήτων και εκπαιδευτική βοήθεια σε διάφορα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΩΝ (ΚΕΣΥ)

Το ΚΕΣΥ είναι το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο κλινικής ψυχολογίας στην Κύπρο. Ιδρύθηκε από το UNIC και συμβάλλει στην έρευνα στον τομέα της ψυχολογίας.
Το Κέντρο προσφέρει ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την κοινότητα και παρέχει πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Έχει ως στόχο να επιμορφώνει και να εκπαιδεύει γονείς, φοιτητές, επαγγελματίες, αλλά και το ευρύτερο κοινό, μέσω εργαστηρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και προσωπικών συνεδριών. Το ΚΕΣΥ λειτουργεί επίσης ως εκπαιδευτικός χώρος, στον οποίο οι φοιτητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπορούν να κάνουν την πρακτική άσκησή τους.

UNIC September

Το UNIC September είναι το πρόγραμμα προσανατολισμού και ένταξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ειδικά σχεδιασμένο για την ομαλή προσαρμογή των
νέων φοιτητών και φοιτητριών στο περιβάλλον του Πανεπιστημίου. Όλοι οι καινούργιοι φοιτητές και φοιτήτριες ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στο UNIC September, ώστε να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη φοιτητική ζωή στο Πανεπιστήμιό μας. Κατά την άφιξή σας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μία ενθουσιώδη και δραστήρια ομάδα φοιτητών Ομαδαρχών. Είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί σας, γεμάτοι ενθουσιασμό, όλα τα σπουδαία πράγματα που έχει να προσφέρει το Πανεπιστήμιό μας αλλά και να απαντήσουν στα ερωτήματά σας σχετικά με τη φοιτητική ζωή. Το UNIC September είναι πλούσιο σε δραστηριότητες, εμπειρίες και γνώση. Περιλαμβάνει πληθώρα συναρπαστικών δραστηριοτήτων, όπως ημερήσιες εκδρομές, περιηγήσεις στην πανεπιστημιούπολη και στην πόλη, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικές βραδιές κ.λπ. Μία πραγματικά πολύτιμη εμπειρία! Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μάθετε να κινείστε στην πανεπιστημιούπολη, θα συνδεθείτε με άλλους φοιτητές και φοιτήτριες και θα γνωρίσετε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να περάσετε αξέχαστα χρόνια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!