Νομική Σχολή2023-01-17T12:46:20+02:00
Home|Νομική Σχολή

Νομική Σχολή

Η Νομική Σχολή στεγάζει δύο τμήματα, το Τμήμα Νομικής και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης, και είναι μία από τις πιο δραστήριες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην παροχή άριστης νομικής εκπαίδευσης, η Σχολή μπορεί επίσης να πιστωθεί με μια σειρά από πρωτιές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της απονομής των πρώτων πτυχίων Νομικής στην Κύπρο, καθώς και της προσφοράς ενός καινοτόμου διδακτορικού στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Κοινωνία και την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, από κοινού με τα Πανεπιστήμια της Padova, του Zagreb και του Western Sydney. Σήμερα η Σχολή προσφέρει μια σειρά καινοτόμων μαθημάτων και νομικών προγραμμάτων που διασφαλίζουν την πρόσβαση στο δικηγορικό επάγγελμα διεθνώς. Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να εξασφαλίζουν στους φοιτητές και στις φοιτήτριες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, είτε αποφασίσουν να εργαστούν ως δικηγόροι, δικαστές, νομικοί σύμβουλοι, είτε ως σύμβουλοι ή διευθυντικά στελέχη ιδιωτικών και πολυεθνικών εταιρειών, ανάμεσα στις πολλαπλές επαγγελματικές επιλογές που παρέχει το πτυχίο Νομικής.

Αντίστοιχα, τα προγράμματα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων αποσκοπούν στην ανάλυση και αξιολόγηση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και την ΕΕ και τη διεθνή σκηνή. Τα προγράμματα αυτά παρέχουν στους φοιτητές και στις φοιτήτριες πλήρη εμβάθυνση στις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία σε διεθνείς οργανισμούς, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε πολυεθνικές εταιρείες και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η Σχολή στοχεύει στην παροχή ενός ξεχωριστού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, στο οποίο οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν και να αντλήσουν γνώσεις από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες στους τομείς της νομικής και των πολιτικών επιστημών. Το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής, το οποίο τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, καθώς και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, λαμβάνει ενεργά μέρος σε υψηλής ποιότητας έρευνα και άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα, μέλη του κατέχουν διευθυντικούς ρόλους σε πολλούς ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς σε σχετικά πεδία, καθώς και ηγετικές θέσεις σε ερευνητικά έργα μεγάλης κλίμακας σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Γιατί να σπουδάσετε στη Νομική Σχολή στο UNIC

  • Διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία από Φορείς Διασφάλισης Ποιότητας στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και κράτη της Κοινοπολιτείας

  • Καινοτόμα μαθήματα Νομικής που προσφέρουν συγκριτική νομική εκπαίδευση από τη σκοπιά του Κοινού Δικαίου, του Ηπειρωτικού Δικαίου και του Μικτού Νομικού Συστήματος, τα οποία διδάσκονται από κορυφαίους νομικούς εμπειρογνώμονες και εν ενεργεία δικηγόρους

  • Κοινό διδακτορικό πρόγραμμα με τα κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια: Padova, Zagreb και Western Sydney

  • Συνεργασία με την Unidroit και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Τσάτσου, συμμετοχή ως πλήρες μέλος στο European Law Faculties Association (ELFA)

  • Ένα από τα κορυφαία τμήματα του κόσμου στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου

  • Iδρυτικό μέλος του Black Sea and Eastern Mediterranean Academic Network (BSEMAN) και εταίρος του Trans European Policy Studies Association (TEPSA)

  • Ακαδημαϊκοί της Σχολής είναι ιδιαίτερα ενεργοί στην έρευνα, εξασφαλίζοντας εξωτερική χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 και άλλων διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων χρηματοδότησης

Τι Λένε οι Φοιτητές μας

University of Nicosia – three words, three years, hundreds of experiences!Law is the second undergraduate degree I obtained with the first one being in Political Sciences and Public Administration at the Kapodistrian University of Athens. UNIC is a forward-thinking university of highly trained personnel. The various amenities offered, the resources available (especially the electronic databases) and the helpful staff helped me achieve my goal of successfully completing my law studies. I should point out that the Department of Student Affairs assisted me a great deal during the first period of my new academic journey on the island.

Thank you for everything, University of Nicosia!

Panagiotis Gargalis, Law (LLB)

Θεωρώ το πτυχίο Νομικής που απέκτησα από το UNIC μια εμπλουτιστική εμπειρία. Οι καθηγητές ήταν αξιόλογοι, και πρόθυμοι να μας συνδράμουν σε κάθε μας προβληματισμό. Εκτίμησα ιδιαίτερα τον αριθμό μαθημάτων επιλογής, που μου επέτρεψε να εστιάσω στο νομικό πεδίο που ακολουθώ τώρα. Είχα επίσης την τύχη να επιλεχθώ για τη Μονάδα Νομικής Κλινικής του UNIC, όπου είχαμε επεξεργαστεί λύσεις για τη δικαιοσύνη ανηλίκων, οι οποίες παρουσιάστηκαν εν τέλει στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Εν ολίγοις, θα έλεγα ότι πέρασα τέσσερα συναρπαστικά και δημιουργικά χρόνια. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα τις σπουδές στο UNIC

Tea Despot, Νομική, Τάξη του 2016

Η εμπειρία μου στο UNIC άξιζε από κάθε άποψη! Μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω σε έναν συναρπαστικό κλάδο, που αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, δεδομένων των εξελίξεων στον διεθνή και ευρωπαϊκό στίβο. Όχι μόνο απέκτησα την απαραίτητη γνώση για να εργαστώ στον τομέα αυτό, αλλά παράλληλα εκπαιδεύτηκα στη διαμόρφωση κριτικής σκέψης, κι αυτό μου έχει επιτρέψει να διεκπεραιώσω σημαντικά έργα που καταπιάνονται με πολύπλοκη έρευνα σε ευρωπαϊκά θέματα, καινοτομία και διά βίου μάθηση. Είχα επίσης την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, και να διδαχθώ από έξοχους καθηγητές, που ήταν και παραμένουν δίπλα μου σε κάθε μου βήμα

Αγγελική Σολομωνίδου , Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Τάξη του 2009 Νομική, Τάξη του 2018

Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ολοκλήρωσα όχι μόνο ένα συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, αλλά μπόρεσα ταυτόχρονα να αναπτύξω τις προσωπικές και κοινωνικές μου δεξιότητες. Οι φοιτητές του UNIC επωφελούνται της γνώσης και της στήριξης εξαιρετικών καθηγητών και διοικητικού προσωπικού, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τους καθοδηγήσουν και να τους βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή και σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, είχα την τύχη να γνωρίσω και τον σημερινό επαγγελματικό μου εταίρο.

Κάλια Δημητριάδου, Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Τάξη του 2007

Featured

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Οι Εκδηλώσεις της Σχολής

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλεί σε ανοικτή Συζήτηση με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου, στις 21 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ), δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νομική επιστήμη, τις νομικές σπουδές και το νομικό επάγγελμα

Οι Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Οι Τελευταίες Εξελίξεις στον Τομέα των Υδρογονανθράκων στην Ν.-Α. Μεσόγειο”, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00.

Go to Top