Λίγα λόγια για την Κύπρο

Οι φοιτητές από ΗΠΑ και Καναδά, μέσω προγράμματος ανταλλαγής Global Semesters, θα πρέπει να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα Global Semesters

Η Κύπρος βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου, στο σημείο συνάντησης της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Από την αυγή της ιστορίας, η Κύπρος αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέρουντες χώρους της περιοχής, με πλούσια και ορατή πολιτιστική ιστορία.

Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι και οι Ρωμαίοι και οι Σταυροφόροι, οι Βυζαντινοί, οι Φράγκοι και οι Τούρκοι άφησαν μια ισχυρή παρακαταθήκη, που ο σύγχρονος επισκέπτης μπορεί σήμερα να δει και να θαυμάσει.

CΗ Κύπρος είναι προικισμένη με χρυσές αμμουδιές, παρθένα δάση και άλλα θαυμάσια φυσικά τοπία. Το περιβάλλον του νησιού είναι ένα από τα πλέον υγιή στον κόσμο, απαλλαγμένο από τη ρύπανση και τις άλλες παρενέργειες των βιομηχανικών χωρών. Η δε εγκληματικότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η Κύπρος απολαμβάνει ένα υπέροχο μεσογειακό κλίμα. Με εξαίρεση την εποχή των βροχοπτώσεων μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, η Κύπρος είναι ουσιαστικά μονίμως ηλιόλουστη! Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 8°C (42°F), κατά τη διάρκεια του ψυχρότερου μήνα του Δεκεμβρίου, σε 35°C (96°F) κατά τη διάρκεια του θερμότερου μήνα, του Αυγούστου.

Ωστόσο, ο καιρός δεν είναι το μόνο ελκυστικό χαρακτηριστικό του νησιού· οι άνθρωποι της Κύπρου είναι εξίσου φημισμένοι για τη θερμή και φιλική υποδοχή που επιφυλάσσουν στους επισκέπτες.

Τον Μάιο του 2004, η Κύπρος έγινε επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεφυρώνοντας ουσιαστικά την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο. Έχοντας αναδειχθεί ως κορυφαίο επιχειρηματικό και χρηματοπιστωτικό κέντρα στην ευρύτερη περιοχή, το νησί διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε τομείς όπως ο τουρισμός, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, η ναυτιλία, οι τηλεπικοινωνίες, οι τραπεζικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι να απορεί κανείς που η Κύπρος έχει καταστεί ένα σημαντικό διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, προσελκύοντας επιστήμονες και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Αυτή η πολιτισμική πολυμορφία συμβάλλει στη διεθνή κατανόηση και ειρήνη, παρέχοντας έτσι ένα σταθερό υπόβαθρο για την εκπαιδευτική φιλοσοφία του Πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κύπρο στον παρακάτω σύνδεσμο