Διαπανεπιστημιακές Συνεργασίες

Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τη διεθνοποίηση, έχουμε συνάψει συνεργασίες με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια με αντικείμενο τα προγράμματα σπουδών, την κινητικότητα των φοιτητών και τη δημιουργία ευκαιριών στον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών.

University of Oviedo και Karolinska Institutet

Το University of Oviedo είναι ένα δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας στο Πριγκιπάτο της Αστούριας, που υποδέχεται 25,000 φοιτητές σε επτά πανεπιστημιουπόλεις σε τρεις πόλεις της Ισπανίας. Διαθέτει μια ιστορία 400 ετών, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα προπτυχιακών τίτλων σε όλους τους κλάδους της γνώσης και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με εθνικά και διεθνή πανεπιστήμια, καθώς και με περισσότερες από 250 εταιρείες.

Το Karolinska Institutet είναι ένα από τα κορυφαία ιατρικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Υπηρέτησε ως σημαντικός παράγοντας για τη διεθνή ιατρική και επιστήμη τα τελευταία 200 χρόνια, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της Σουηδίας στο σύνολο της ακαδημαϊκής ιατρικής έρευνας που διεξάγεται, ενώ παρέχει το ευρύτερο φάσμα εκπαίδευσης της χώρας στην ιατρική και τις επιστήμες υγείας. Το Ινστιτούτο κατατάσσεται στη θέση #39 στον κόσμο και στη θέση #11 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022. Επιπλέον, η Συνέλευση Νόμπελ στο Karolinska Institutet, επιλέγει τους νομπελίστες στη Φυσιολογία ή την Ιατρική από το 1901.

University of Innsbruck

Το University of Innsbruck είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στο Ίνσμπρουκ, την πρωτεύουσα του αυστριακού ομοσπονδιακού κράτους του Τιρόλου, που ιδρύθηκε το 1669. Το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 401-500 πανεπιστημίων στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022. Επιπλέον, είναι το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Αυστρία και περιλαμβάνει 16 σχολές και 83 τμήματα.

University of Padova, University of Zagreb, Western Sydney University

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεργάζεται με:

  • το University of Padova, το πέμπτο αρχαιότερο σε λειτουργία πανεπιστήμιο στον κόσμο, με έτος ίδρυσής του το 1222
  • το University of Zagreb, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κροατίας, που ιδρύθηκε το 1669
  • το Western Sydney University στην Αυστραλία που κατατάσσεται στα κορυφαία 2% στον κόσμο από το Times Higher Education.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατατάσσεται στα κορυφαία 601-800 Πανεπιστήμια στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022. Είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, με περισσότερους από 70,000 φοιτητές, 40 σχολές και διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό που αριθμεί περισσότερα από 2,000 άτομα.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Συγκαταλέγεται στα 801-1,000 καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2022. Απέκτησε τη φήμη του στη διεθνή επιστημονική κοινότητα χάρη στη συμμετοχή του σε πρωτοποριακές έρευνες σε πεδία όπως: Περιβάλλον, Υγεία, Βιοτεχνολογία, Μηχανική, Ηλεκτρονική, Πληροφορική και Βασικές Επιστήμες.

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ως αναγνωρισμένου κύρους δημόσιο πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι το κύριο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα που προσφέρει πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Δραστηριοποιείται επίσης πρακτικά και ερευνητικά στην ανάπτυξη τόσο της τεχνολογίας όσο και της μεθοδολογίας για τη βελτιστοποίηση της χρήσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συνδυάζουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη διαδικτυακή εκπαίδευση, με την τεχνική υποδομή, τις πλατφόρμες και το διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό τους, διασφαλίζοντας την παροχή ποιοτικής διαδικτυακής εκπαίδευσης με επίκεντρο τον φοιτητή.