Σχολή Επιστημών Αγωγής2022-10-27T13:25:06+03:00
Home|Σχολή Επιστημών Αγωγής

Σχολή Επιστημών Αγωγής

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον τομέα της Εκπαίδευσης, και κατατάσσεται στη θέση #2 σε Κύπρο και Ελλάδα, #40 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κορυφαίων 201‑250 πανεπιστημίων στον κόσμο στον τομέα, σύμφωνα με την κατάταξη Times Higher Education World University Rankings by Subject 2022.

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής αποτελείται από το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών και το Τμήμα Μουσικής και Χορού. Διαθέτει υψηλά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με διεθνή φήμη στον τομέα της έρευνας, όπως και διακεκριμένους επαγγελματίες στον τομέα της μουσικής και του χορού. Προσφέρει επιστημονικά διαμορφωμένα προγράμματα σπουδών και μέσα από διαπανεπιστημιακές συνεργασίες και κοινά πτυχία με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, διασφαλίζει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Σε ένα περιβάλλον δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, διεπιστημονικό και διακαλλιτεχνικό, καλλιεργεί την έρευνα για δια βίου μάθηση και γνώση, εφοδιάζοντας τους αποφοίτους με τις απαιτούμενες δεξιότητες, ώστε να δώσουν το στίγμα και τη συμβολή τους στο επιστημονικό τους πεδίο.

Επιπρόσθετα, η Σχολή κατέχει ηγετική θέση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ευρώπη, έχοντας ήδη εκπαιδεύσει χιλιάδες πτυχιούχους του κλάδου σε Κύπρο και Ελλάδα μέσω των μεταπτυχιακών της προγραμμάτων στις Επιστήμες Αγωγής. Οι απόφοιτοι συνεχίζουν τη μετέπειτα καριέρα τους ως εμπλεκόμενοι εταίροι στον ευρύτερο τομέα της παιδείας και της ειδικής εκπαίδευσης. Γενικότερα, η παιδαγωγική προσέγγιση της Σχολής πηγάζει από τη βαθιά κατανόηση του αντίκτυπου που μπορούν να έχουν οι απόφοιτοι ως εκπαιδευτικοί, αλλά και ως ηγέτες που καθορίζουν την εκπαιδευτική πολιτική, στη διαμόρφωση του συλλογικού μας μέλλοντος.

Έδρα UNESCO

Η Έδρα UNESCO με αντικείμενο την Πολιτιστική Ετερότητα και τον Διαπολιτισμικό Διάλογο για ένα Πολιτισμό Ειρήνης εγκαινιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2005 και είναι η πρώτη έδρα του είδους της στην Κύπρο. Οι επιμέρους Έδρες της UNESCO λειτουργούν υπό την αιγίδα και τη διεύθυνση της UNESCO, της οποίας η κεντρική έδρα βρίσκεται στο Παρίσι. Μέσω της Έδρας αυτής, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει υιοθετήσει και συμβάλλει ενεργά στο όραμα της UNESCO, ώστε να γίνει η ευρύτερη περιοχή μας ένα καλύτερο μέρος.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και στον τομέα της Εκπαίδευσης

Τι Λένε οι Φοιτητές μας

Το UNIC συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα και δυναμικό, καταρτισμένο προσωπικό, σε ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από άψογο σχεδιασμό, αλλά και σωστή και προσιτή οργάνωση. Αισθάνομαι ότι οι σπουδές μου εδώ μου έχουν προσφέρει ενδελεχή γνώση και εμπειρία προκειμένου να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου με τα σωστά εφόδια. Είμαι καλά προετοιμασμένη για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Αν λοιπόν θέλετε να συνδυάσετε το τερπνό μετά του ωφελίμου, είναι ώρα να επισκεφθείτε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Χριστιάνα Ηλιάδη, Προδημοτική Εκπαίδευση, Τάξη του 2016. Ειδική Εκπαίδευση, Τάξη του 2017

Τα Νέα της Σχολής

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποστηρικτής του 9ου Φεστιβάλ Χορού “Dancing Pulse 2022”

Το Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετέχει στο 9ο Φεστιβάλ Χορού “Dancing Pulse 2022” το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9-11 Δεκεμβρίου 2022 στις 7:30 μ.μ. στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Οι Εκδηλώσεις της Σχολής

Σκοπός του Φόρουμ είναι να θέσει ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού για τον ρόλο της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης ως σημαντικού πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης και καινοτομίας

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να θέσει ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού για το ρόλο της Διαπολιτισμικής Διαμεσολάβησης ως σημαντικού πυλώνα αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης, εκπαίδευσης και κοινωνικο-οικονομικής ένταξης.

Το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα για τους προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες της Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Go to Top