Σχολή Επιστημών Αγωγής2024-01-11T14:14:50+02:00

Σχολή Επιστημών Αγωγής

Tο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα της Εκπαίδευσης, αφού κατατάσσεται ανάμεσα στα 201-250 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, στη θέση #46 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και #1 σε Κύπρο και Ελλάδα (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου), στον τομέα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024.

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής προσφέρει επιστημονικά διαμορφωμένα προγράμματα σπουδών και μέσα από διαπανεπιστημιακές συνεργασίες και κοινά πτυχία με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, διασφαλίζει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Σε ένα περιβάλλον δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, διεπιστημονικό και διακαλλιτεχνικό, καλλιεργεί την έρευνα για δια βίου μάθηση και γνώση, εφοδιάζοντας τους αποφοίτους με τις απαιτούμενες δεξιότητες, ώστε να δώσουν το στίγμα και τη συμβολή τους στο επιστημονικό τους πεδίο.

Επιπρόσθετα, η Σχολή κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχοντας ήδη εκπαιδεύσει χιλιάδες πτυχιούχους του κλάδου σε Κύπρο και Ελλάδα μέσω των μεταπτυχιακών της προγραμμάτων στις Επιστήμες Αγωγής. Οι απόφοιτοι συνεχίζουν τη μετέπειτα καριέρα τους ως εμπλεκόμενοι εταίροι στον ευρύτερο τομέα της παιδείας και της ειδικής εκπαίδευσης. Γενικότερα, η παιδαγωγική προσέγγιση της Σχολής πηγάζει από τη βαθιά κατανόηση του αντίκτυπου που μπορούν να έχουν οι απόφοιτοι ως εκπαιδευτικοί, αλλά και ως ηγέτες που καθορίζουν την εκπαιδευτική πολιτική, στη διαμόρφωση του συλλογικού μας μέλλοντος.

Έδρα UNESCO στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το 2005 ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας η πρώτη Έδρα UNESCO στην Κύπρο με θέμα: «Η Πολιτισμική Ετερότητα και ο Διαπολιτισμικός Διάλογος για έναν Πολιτισμό Ειρήνης».

Στόχος της Έδρας είναι η προώθηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος δραστηριοτήτων εκπαίδευσης, έρευνας, πληροφόρησης και τεκμηρίωσης στον τομέα της πολιτισμικής, γλωσσικής και θρησκευτικής ετερότητας και του διαπολιτισμικού διαλόγου για έναν πολιτισμό ειρήνης, σε τοπικό, εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, συνεργασίες και διεθνείς συναντήσεις, η
Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εργάζεται συστηματικά για την αποδοχή της πολιτισμικής ετερότητας, την ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου και την προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και στον τομέα της Εκπαίδευσης

Κύριοι λόγοι για να σπουδάσεις στη Σχολή Επιστήμων Αγωγής

  • Ανάμεσα στα καλύτερα 201-250 πανεπιστήμια του κόσμου | #46 στην ΕΕ | #1 σε Κύπρο και Ελλάδα στον τομέα της Εκπαίδευσης* (Times Higher Education World University Rankings by Subject 2024)
    * Μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

  • Καινοτόμα προγράμματα, ισορροπημένα σε επίπεδο πρακτικής, θεωρίας και έρευνας

  • Ηγετική θέση στην Ειδική Εκπαίδευση

  • Πρωτοποριακή χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών στην εκπαίδευση

  • Διεθνούς φήμης διδάσκοντες πλήρους απασχόλησης και επισκέπτες ακαδημαϊκοί, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων μουσικών, και ερευνητών

  • Υποστηρικτικό, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό φοιτητοκεντρικό περιβάλλον

  • Συνεργασίες με διεθνείς εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς, καθώς και συνέργειες με καταξιωμένους ερευνητές

  • Πληθώρα ευκαιριών για συμμετοχή σε συναυλίες και παραστάσεις χορού

Τι Λένε οι Φοιτητές μας

Το UNIC συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα και δυναμικό, καταρτισμένο προσωπικό, σε ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από άψογο σχεδιασμό, αλλά και σωστή και προσιτή οργάνωση. Αισθάνομαι ότι οι σπουδές μου εδώ μου έχουν προσφέρει ενδελεχή γνώση και εμπειρία προκειμένου να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου με τα σωστά εφόδια. Είμαι καλά προετοιμασμένη για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Αν λοιπόν θέλετε να συνδυάσετε το τερπνό μετά του ωφελίμου, είναι ώρα να επισκεφθείτε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Χριστιάνα Ηλιάδη, Προδημοτική Εκπαίδευση, Τάξη του 2016. Ειδική Εκπαίδευση, Τάξη του 2017

Τα Νέα της Σχολής

Οι Εκδηλώσεις της Σχολής

Στόχος της ημερίδας να ρίξει φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ιθύνοντες στα σύγχρονα πλουραλιστικά περιβάλλοντα και να εντοπίσει προοπτικές για τη δημιουργία πιο περιεκτικών και αποτελεσματικών πολιτικών και πρακτικών. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται σε πολλαπλά πεδία εφαρμογής της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης, όπως οργανισμοί, εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κρατική και τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/τριες λυκείου που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού μέσω μιας καινοτόμου δράσης, η οποία θα αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο «δωμάτια απόδρασης» (escape rooms), μπορούν να αξιοποιηθούν για να ενθαρρύνουν την ενεργητική μάθηση, την ομαδική εργασία, τη διάδραση, την κριτική σκέψη και τη δημιουργική λύση προβλημάτων.

To σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «B-Me - Blending Melodies: Bridging Cultural Identities», το οποίο βασίζεται στη διακρατική δημιουργία και κυκλοφορία πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων που δημιουργήθηκαν μέσω της συνεργασίας ντόπιων συνθετών με μουσικούς που έχουν προσφυγικό ή μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Go to Top