Φοιτητική Διαμονή

Καλωσορίσατε στο Γραφείο Στέγασης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Γραφείο Στέγασης βοηθά τους φοιτητές να βρουν κατάλληλες και βολικές λύσεις διαμονής καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι φοιτητικές εστίες (UNIC Residences) για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επαναπροσδιορίζουν την έννοια της φοιτητικής διαμονής. Περιλαμβάνουν τρία ξεχωριστά συγκροτήματα εστιών – τα SIX, U και TRIANGLE – τα οποία συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης.

Οι εστίες προσφέρουν ποικιλία επιλογών στους ενοίκους σε ό,τι αφορά το φαγητό, την χαλάρωση και την ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και καφετεριών, mini-market, γυμναστήρια, αίθουσες τηλεόρασης, χώρους παιχνιδιών και πολλά άλλα.

UNIC Residences Opening in September1
UNIC Residences Opening in September
UNIC Residences Opening in September 2

Οι εστίες βρίσκονται στην πολυσύχναστη περιοχή της Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, και περιβάλλονται από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που σφύζει από ζωή. Εκτός από 20 πανεπιστημιακά κτήρια, η πανεπιστημιούπολη περιλαμβάνει περισσότερα από 70 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα, όλα σε πολύ κοντινή απόσταση.

Αλλα Καταλύματα

Εκτός από τα UNIC Residences, υπάρχει πληθώρα άλλων επιλογών διαμονής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενοικίασης οικονομικών διαμερισμάτων ή σπιτιών πολύ κοντά στην πανεπιστημιούπολη.

Το Γραφείο Στέγασης παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά ενοικιαστήρια έγγραφα, ενοικίαση επίπλων, κ.λπ. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην προσωρινή στέγαση φοιτητών σε ειδικές τιμές, ενώ προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, όπως διευθέτηση επαφών ανάμεσα σε φοιτητές που θέλουν να μοιραστούν κάποιο κατάλυμα, παραλαβή και μεταφορά από το αεροδρόμιο, κ.ά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Πανεπιστήμιο δέχεται προτάσεις διαμονής από ιδιοκτήτες πολυκατοικιών στην περιοχή, για την ευκολία των φοιτητών. Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο δεν επιθεωρεί ούτε ελέγχει κανένα από τα καταλύματα που παρέχονται προς ενοικίαση με οποιονδήποτε τρόπο και δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση οποιουδήποτε καταλύματος ή για τις ενέργειες οποιουδήποτε ιδιοκτήτη που χρησιμοποιεί το χώρο για να διαφημίσει καταλύματα. Συνεπώς σας συμβουλεύουμε να:

  • Μην υπογράψετε συμβόλαιο διαμονής χωρίς πρώτα να ελέγξετε το κατάλυμα
  • Μη ζητήσετε από φίλους σας να εξασφαλίσουν διαμονή για εσάς πριν φτάσετε
  • Μην καταβάλετε καταθέσεις ή να στείλετε χρήματα προτού δείτε οι ίδιοι το κατάλυμα
  • Μην πληρώσετε κάποιον που δεν γνωρίζετε.