Μέντωρ

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής και Προσωπικής Καθοδήγησης «Μέντωρ», πήρε την ονομασία του από την αρχαία ελληνική λέξη, Μέντωρ, που σημαίνει υποστηρικτής, σύμβουλος και πνευματικός καθοδηγητής κάποιου νεότερου.

Συνδέει παιδιά δημοτικού που προέρχονται από μη προνομιούχες οικογένειες, με φοιτητές πανεπιστημίου.

Παρέχει στα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια θετική, ενδυναμωτική, σταθερή και ενισχυτική προς την αυτοπεποίθηση τους σχέση με ένα φοιτητή μέντορα, ο οποίος λειτουργώντας σαν πρότυπο, φίλος και καθοδηγητής, βοηθά τα παιδιά με τη σχολική τους μελέτη και προωθεί την πίστη στον εαυτό τους.  Η φροντίδα που παίρνουν τα παιδιά από τους μέντορες τα βοηθά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, ώστε να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες με στόχους για τη ζωή τους.

Iστορική αναδρομή

Το Πρόγραμμα στην αρχική του μορφή, ξεκίνησε το 1974 (με την ονομασία PERACH που σημαίνει ανθός ή έργο καθοδήγησης), από μια ομάδα φοιτητών του Weizmann Institute of Science του Ισραήλ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Τι είναι το “Μέντωρ”

Το «Μέντωρ» είναι ένα πολύ προσεχτικά δομημένο πρόγραμμα που ακολουθεί ένα καινοτόμο μοντέλο καθοδήγησης, το οποίο ανήκει σε μια μεγαλύτερη οικογένεια τέτοιων προγραμμάτων στο εξωτερικό.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Γίνε Μέντορας!