Κριτήρια Εισδοχής

Εισδοχή σε Προπτυχιακό Πρόγραμμα

Γενικό κριτήριο εισδοχής σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι το απολυτήριο εξατάξιας σχολής μέσης εκπαίδευσης ή άλλο ισοδύναμο προσόν. Ορισμένα προγράμματα σπουδών απαιτούν πρόσθετα προσόντα, τα οποία και καθορίζονται στα ξεχωριστά βιβλιαράκια με τις λεπτομέρειες του κάθε προγράμματος αναλυτικά.

Κριτήρια Κανονικής Φοίτησης

Κανονική φοίτηση στα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών προϋποθέτει απολυτήριο λυκείου ή άλλο ισοδύναμο προσόν. Τα G.C.E. ‘A’ levels θεωρούνται ισότιμο προσόν. (Ανάλογα με τη φύση των ‘A’ levels που κατέχει ο υποψήφιος και το πρόγραμμα για το οποίο αιτείται, μπορεί να κερδίσει μέχρι και 12 πιστωτικές μονάδες/credits).

Πέρα από τις δυνατές ακαδημαϊκές επιδόσεις, λαμβάνουμε επίσης υπόψη τις εξοσχολικές δραστηριότητες, ηγετικές ικανότητες, καθώς και άλλα στοιχεία από το υπόβαθρο του αιτητή.

Επαρκής Γνώση Αγγλικής Γλώσσας

Τα αγγλικά είναι η βασική γλώσσα διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να καθήσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου, πριν την εγγραφή τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών. Οι διαγνωστικές αυτές εξετάσεις ενδέχεται να καταδείξουν πως ορισμένοι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών προτού να είναι σε θέση να εγγραφούν στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών τους.

Φοιτητές με τα ακόλουθα προσόντα στην αγγλική γλώσσα, εγγράφονται αυτόματα στο πρόγραμμα σπουδών τους:

Προσόντα

Βαθμός

TOEFL513 και άνω
Computer-based TOEFL183 και άνω
Internet-based TOEFL65 και άνω
IELTS5.5 και άνω
Cambridge Exams [First Certificate]B και άνω
Cambridge Exams [Proficiency CertificateC και άνω
GCSE English Language “O” LevelC και άνω
Michigan Examination of Proficiency in EnglishPass
Michigan Examination of Competency in EnglishPass

Μετεγγραφές Φοιτητών

Πιστωτικές Μονάδες από άλλα Πανεπιστήμια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας χαιρετίζει τις μετεγγραφές μαθητών από άλλα αναγνωρισμένα κολέγια και πανεπιστήμια και δέχεται πιστωτικές μονάδες μαθημάτων ίδιας ποιότητας και ισοδυναμίας με τα μαθήματα που προσφέρει το ίδιο.

Η μεταφορά πιστωτικών μονάδων μπορεί να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα μαθήματα του Πανεπιστημίου ή σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως μαθήματα επιλογής του κλάδου Πληροφορικής, Ανθρωπιστικών Σπουδών κ.λπ. Οι μεταφερόμενες πιστωτικές μονάδες δεν μετράνε στον υπολογισμό του ελάχιστου απαιτούμενου γενικού βαθμού (GPA) των φοιτητών. Ανεξάρτητα από τις μονάδες που μεταφέρονται, οι φοιτητές αναμένεται να συμπληρώσουν τουλάχιστον 120 πιστωτικές μονάδες (ECTS) για την απόκτηση πτυχίου.

Μονάδες από Εθνικά Κέντρα Εξετάσεων

Μονάδες πιστώνονται για A’ Levels, επιλεγμένα GCSE, LCCI και άλλα παρόμοια προσόντα.

Εισδοχή σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Η ελάχιστη απαίτηση για εισδοχή σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών είναι ένα πρώτο πτυχίο (Bachelor’s Degree).

Ειδικές απαιτήσεις εισδοχής ισχύουν σε διαφορετικά τμήματα *.

Ανάλογα τη χώρα από την οποία αιτούνται οι φοιτητές, ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον απαιτήσεις: για παράδειγμα, οι φοιτητές από την Μπαγκλαντές πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου. Το Γραφείο Εισδοχής είναι στη διάθεση όλων των υποψηφίων φοιτητών για καθοδήγηση σε όλη τη διαδικασία αίτησής τους για εισδοχή.

Επάρκεια στην Αγγλική Γλώσσα

Οι φοιτητές πληρούν τις απαιτήσεις για την αγγλική γλώσσα, εάν η γλώσσα διδασκαλίας του πρώτου τους πτυχίου ήταν η αγγλική. Σε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό TOEFL με ελάχιστο βαθμό 550 paper-based ή 213 για εξέταση computer-based, GCSE “O” Level με ελάχιστο βαθμό  “C” ή IELTS με βαθμολογία 6.5 ή επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επίπεδο  ENGL-100. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων, βοηθώντας τους φοιτητές να φτάσουν στο επίπεδο που απαιτείται για εισδοχή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για διεθνείς φοιτητές

Οι μαθητές μπορούν να αρχίσουν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο ή τον Φεβρουάριο. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται στο Γραφείο Εισδοχής, μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά/τεκμήρια μέχρι:

Σπουδές απόΠροθεσμία
Φθινoπωρινό τετράμηνο (Σεπτέμβριος – Ιανουάριος)Τέλη Ιουνίου
Εαρινό τετράμηνο (Φεβρουάριος – Μάιος)Τέλη Οκτωβρίου
Θερινή περίοδος (Ιούνιος – Ιούλιος)Τέλη Φεβρουαρίου
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων για Ευρωπαίους και ντόπιους φοιτητέςΠαρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισδοχής στο τηλ. +357 22841528