Γίνε Μέντορας!

Το «Μέντωρ» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής και προσωπικής καθοδήγησης παιδιών στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από όλες τις σχολές ενός Πανεπιστημίου.

Ένας φοιτητής που συμμετέχει στο «Μέντωρ», συναντιέται με ένα παιδί (ή με πολλά παιδιά) δύο φορές την εβδομάδα, δύο ώρες κάθε φορά.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε χώρους και σε χρόνο που προσαρμόζονται στο πρόγραμμα των φοιτητών και των μαθητών. Περιλαμβάνουν δραστηριότητες που στοχεύουν στον εμπλουτισμό του κόσμου των παιδιών και ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση τους, βοηθώντας τους με τη σχολική τους μελέτη ή με άλλους τρόπους.

Ένας φοιτητής που ενδιαφέρεται και  έχει κριθεί κατάλληλος, μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε σχετικές ομαδικές δραστηριότητες σε συγκεκριμένους τομείς (επιστήμες, τέχνη, φύση, αθλητισμό, κτλ).

Ο μέντορας θα μπορεί να επωφεληθεί  από τη συμβουλευτική, την εκπαίδευση και την κατάρτιση που παρέχονται από ειδικούς στα πλαίσια του προγράμματος, αλλά και  από μια πλειάδα ενισχύσεων που θα είναι διαθέσιμες γι΄ αυτόν.

Στο «Μέντωρ» μπορείς συνήθως να δραστηριοποιηθείς σε γεωγραφική περιοχή που σε βολεύει, έστω και εάν αυτή δεν είναι κοντά στην περιοχή του Πανεπιστημίου σου.

Η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα μπορεί να είναι είτε εθελοντική, μέρος πρακτικής ή να αποτελεί μέρος της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τους κανονισμούς παραχώρησης υποτροφιών/οικονομικής βοήθειας του Πανεπιστημίου στο οποίο φοιτάς.

Η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα μπορεί οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί ως σημαντικό πλεονέκτημα τόσο για το βιογραφικό σου σημείωμα, όσο και για τις αιτήσεις εισδοχής σε πανεπιστημιακά προγράμματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου (Master και διδακτορικού).

Διαδικασία εγγραφής:

Στείλε τα παρακάτω προσωπικά σου στοιχεία ηλεκτρονικά στο [email protected] και περίμενε να επικοινωνήσει μαζί σου ένας από τους συντονιστές του «Μέντωρ», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για εσένα:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Κλάδος σπουδών
  • Περιοχή διαμονής

Πάρε μας τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν επικοινώνησε μαζί σου!