Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων2023-01-16T12:50:51+02:00
Home|Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ηγείται στην εκπαίδευση στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Ενδεικτική, ως προς αυτό, είναι η κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από το Times Higher Education World University Rankings by Subject 2023 στη θέση #1 σε Κύπρο και Ελλάδα, #35 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάμεσα στα κορυφαία 151-175 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα.

Η Σχολή διακρίνεται για μία σειρά από καινοτόμα προγράμματα, ένδειξη συνεχούς προόδου στον τομέα του Επιχειρείν και της Τεχνολογίας. Τα προγράμματα καλύπτουν βασικούς τομείς, όπως η Λογιστική, τα Χρηματοοικονομικά, τα Οικονομικά, το Μάρκετινγκ, η Διοίκηση, Διοικητική Πληροφοριακών Συστημάτων, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, ο Τουρισμός και η Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, ενώ επεκτείνονται στους αναδυόμενους τομείς των ψηφιακών νομισμάτων και της τεχνολογίας Blockchain, της Διοίκησης Αθλητισμού και της Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων.

Τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσέφερε πρώτο παγκοσμίως το κορυφαίο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων.

Στρατηγική προτεραιότητα της Σχολής παραμένει η συνεχής βελτίωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα και στις τάσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς και τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Οι θεωρητικές και εφαρμοσμένες γνώσεις που αποκτούν οι φοιτητές αποτελούν το εφαλτήριο για τη συνέχιση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας σ’ έναν ταχέως εξελισσόμενο διεθνή χώρο εργασίας. Παράλληλα, προετοιμάζονται ώστε να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα, διασφαλίζοντας την επιτυχία τους.

Σημαντικότατη Διάκριση στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών

Τι Λένε οι Φοιτητές μας

Κάνοντας μιαν ανασκόπηση, θεωρώ πως η επιλογή μου να φοιτήσω στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ήταν σημαντικό ορόσημο τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου εξέλιξη. Το διεθνές περιβάλλον και ο συνδυασμός εξαιρετικής ποιότητας σπουδών και πρακτικής κατάρτισης αποδείχτηκαν η πιο σωστή προσέγγιση, αλλά και μια φανταστική εμπειρία που με προετοίμασε για όλα τα ζητήματα που είχα να αντιμετωπίσω ως ενήλικας, όπως και όλες τις προκλήσεις του σημερινού διεθνοποιημένου κόσμου των επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Milena Domanova, Διευθύντρια, Global Compliance Europe, Deloitte Global Tax Centre (Ευρώπη), Διοίκηση Επιχειρήσεων, Tάξη του 2008 MBA – κατεύθυνση Χρηματοοικονομικά, Tάξη του 2012

Είμαι ευγνώμων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη σημαντική ώθηση στη σταδιοδρομία μου. Έχω όμορφες αναμνήσεις από τις προπτυχιακές μου σπουδές, και από τη ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα της πανεπιστημιούπολης. Από τις πρώτες μόλις μέρες, δεν ένιωσα ούτε στιγμή ότι ήμουν απλά ένας αριθμός. Οι καθηγητές μας ήταν πάντοτε διαθέσιμοι και πρόθυμοι.

‘Ολο το ακαδημαϊκό προσωπικό έχει υψηλό επίπεδο κατάρτισης – ακόμα και τα μαθήματα του πρώτου έτους διδάσκονται από καθηγητές με αναγνωρισμένα πτυχία από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι, επίσης, πολύ καλά εξοπλισμένο, με νεόδμητα κτήρια με ευάερες αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, και μια τεράστια βιβλιοθήκη. Δεν έχω συναντήσει πουθενά καλύτερες παροχές.

Η στήριξη ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Είχα την καλύτερη στήριξη από τους καθηγητές για τις μεταπτυχιακές μου αιτήσεις, που πολύ πέραν των υποχρεώσεών τους υπήρξαν πραγματικοί μέντορες, βοηθώντας με σε κάθε μου βήμα. Δεν θα τολμούσα καν να κάνω αιτήσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Carnegie Mellon, αν δεν με είχαν ενθαρρύνει οι καθηγητές μου!

Περισσότερα

Diana Yuryeva, Ανώτερη Μηχανικός Λογισμικών, Medallia Inc., Διοίκηση Επιχειρήσεων, Tάξη του 2009

Κατά τη διάρκεια του σπουδών μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο UNIC, αναγνώρισα το ενδιαφέρον μου για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups), καθώς και τις μικρές επιχειρήσεις. Σύντομα, συνειδητοποίησα ότι το UNIC παρέχει τεράστιους πόρους και υποστήριξη σε αυτόν τον τομέα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις startup μέσα από σχετικά σεμινάρια και συμμετοχή σε πολυάριθμους διαγωνισμούς και έργα, πάντα με την αδιάκοπη στήριξη των καθηγητών μου.

Ακολούθως, κατάλαβα πως μια επαγγελματική ομάδα θα έδινε ώθηση στις γνώσεις μου και θα με έπαιρνε στο επόμενο στάδιο. Επόμενη αποστολή μου λοιπόν ήταν να βρω ομοϊδεάτες φοιτητές να με συντροφεύσουν σε αυτό το ταξίδι. Βρήκα αρκετούς στην πανεπιστημιούπολη και μαζί δημιουργήσαμε μια τρομερή ομάδα. Είχαμε μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, υπό την αιγίδα πάντοτε του UNIC. Ήμασταν ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες καινοτόμες ομάδες στον κόσμο στον διαγωνισμό Microsoft Imagine Cup, ενώ πήραμε την πρώτη θέση στο “Facebook Creativity Award” και σε άλλους φοιτητικούς διαγωνισμούς. Ήταν μια εξαιρετική αρχή σε αυτό το ταξίδι.

Περισσότερα

Pooya Charmarai Tohidi, Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής, Sockseed, Διοίκηση Επιχειρήσεων (BBA), Tάξη του 2008 Διοίκηση Επιχειρήσεων – Κατεύθυνση στη Διοίκηση (MBA), Tάξη του 2012

Τα Νέα της Σχολής

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Στα Κορυφαία 151–175 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2023 ενισχύουν τη θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διεθνώς, αφού κατατάσσεται μεταξύ των 151–175 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών.

Οι Εκδηλώσεις της Σχολής

Το Τμήμα Διοίκησης, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει για πέμπτη χρονιά την ημερίδα: «ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το ηλεκτρονικό έγκλημα» η οποία απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 11-16 ετών και στοχεύει στην αντιμετώπιση των κινδύνων των κοινωνικών δικτύων. 

Accounting & Finance Mini Job Fair

7 Δεκεμβρίου, 2022 @ 11:00 - 15:00

The Career Success Centre and the Department of Accounting, Economics and Finance are inviting you to an Accounting and Finance mini job fair!

Binance Meetup Nicosia | Exclusive Interview with CZ

28 Νοεμβρίου, 2022 @ 20:00 - 21:00

Seats within Cine Studio are sold out. Check out live streaming options below. Mr. Changpeng Zhao (CZ) at the University of Nicosia for an exclusive interview in Cyprus The co-founder and CEO of Binance will be interviewed by UNIC CEO, Antonis Polemitis, about the future of cryptoassets and ongoing industry developments Monday 28th [...]

Go to Top