Η Νομική Σχολή του ΠΛ διοργάνωσε με επιτυχία δύο εκδηλώσεις προσομοίωσης για φιλόδοξους Διεθνολόγους και Νομικούς

Στο πλαίσιο γνωριμίας των μαθητών Α’, Β’ και Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) με τις σπουδές που μπορούν να παρακολουθήσουν στη Σχολή Νομικής, καθώς και τα επαγγέλματα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις προσομοίωσης: Η πρώτη στις 28 Ιανουαρίου 2023, με θέμα «Γίνομαι Διεθνολόγος για μία μέρα: Σπουδές στη Διπλωματία, την Ασφάλεια και τους Διεθνείς Θεσμούς» και η δεύτερη στις 18 Φεβρουαρίου 2023, με θέμα «Γίνομαι Νομικός για μία Μέρα».

Την πρώτη εκδήλωση παρουσίασαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Αδαμίδης και οι Επίκουροι Καθηγητές Μιχάλης Κοντός και Γιώργος Χαραλάμπους, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης της Νομικής Σχολής του ΠΛ. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν και επεξηγήθηκαν ζητήματα, όπως η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία, η ασφάλεια και η διαχείριση απειλών, οι πόλεμοι και η διαχείριση συγκρούσεων, οι διεθνείς οργανισμοί (με έμφαση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών), οι πολιτικές και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωση μεταξύ άλλων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για τις σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές σπουδές, και τις επαγγελματικές προοπτικές.

Στη δεύτερη εκδήλωση παρουσιαστές ήταν ο Λέκτορας της Σχολής Γρηγόρης Μιχαηλίδης και το Μέλος ΣΕΠ Ανδρέας Χρίστου. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των νομικών σπουδών και είχαν τη μοναδική ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι εικονικής δίκης, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο της Νομικής Επιστήμης και του Νομικού Επαγγέλματος.