Loading Events

Τηλεδιάσκεψη | “Αναπηρία και Χώρος Εργασίας: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Αναδόμηση Υπηρεσιών Στήριξης”

Οι Global Shapers Λευκωσίας με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνουν την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 την τηλεδιάσκεψη με θέμα «Αναπηρία και Χώρος Εργασίας: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Αναδόμηση Υπηρεσιών Στήριξης».

Η συζήτηση αποσκοπεί στις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην εξεύρεση εργασίας και πώς μπορούν να αναδομηθούν οι υπηρεσίες στήριξης αυτών των ατόμων, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συζήτηση θα εστιάσει στα βιολογικά αίτια της αναπηρίας, τις επιπτώσεις του αποκλεισμού και της έλλειψης υποστήριξης στο χώρο εργασίας, αλλά επίσης θα προσφέρει προτάσεις και θετικά παραδείγματα για αντιμετώπιση του φαινομένου, από ένα άτομο με αναπηρία το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια σαν «’Ένας Αλλιώτικος Οδυσσέας», όπως περιγράφει και στο πρώτο του βιβλίο.

Το πάνελ της συζήτησης θα αποτελείται από την Δρ. Ελένη Ζαμπά-Παπανικολάου, Ανώτερη Νευρολόγο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τον Καθηγητή Μάριο Κωνσταντίνου, Ακαδημαϊκό Μέλος της Σχολής των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντή του Κέντρου Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Ψυχολογία, την κ. Μαρία Ορφανίδου, Καθοδηγήτρια Εργασίας ΑμεΑ, από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καθοδηγητών Εργασίας και Στήριξης σε άτομα με αναπηρίες και τον Γιώργο Παναγιώτου, άτομο με μυϊκή δυστροφία από τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου. Η συζήτηση υποστηρίζεται από το TELETHON, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Την συζήτηση συντονίζει η Έρια Φωτίου, νέο μέλος των Global Shapers Λευκωσίας.

Οι Global Shapers Λευκωσίας είναι ένα κοινοτικό δίκτυο νέων που οδηγεί το διάλογο, τη δράση και την αλλαγή. Η ομάδα δημιουργήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2014 και στοχεύει στην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης μέσω της επιχειρηματικότητας και της ενδυνάμωσης των νέων, και καθορίζεται από τις αξίες της δέσμευσης, της ευθύνης, της προ-δραστηριότητας και της κοινωνικής ένταξης. Τα άτομα της ομάδας προέρχονται από τομείς όπως την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία των πολιτών, τον νόμο, τις τέχνες και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top