Έχουμε όλοι κόκκινο αίμα, ή μήπως κάποιοι από εμάς έχουν μπλε;

H «Βραδιά του Ερευνητή 2016» αποτελεί την κορύφωση της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2016», που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) για τέταρτη συνεχή χρονιά. θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, υπό τον τίτλο «Research ∞ Unlimited».

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει φέτος με τη δραστηριότητα «Με ποια ομάδα είσαι;!», όπου θα γίνει παρουσίαση ομάδων αίματος σε διαδραστικό πίνακα, απεικόνιση προπαρασκευασμένου αίματος στο μικροσκόπιο, και ταυτοποίηση ομάδας αίματος επί τόπου!

Συμμετέχουν μέλη του διδακτικού μας προσωπικού και ερευνητές: Δρ Μυρτάνη Πιερή, Δρ Κυριάκος Φελέκκης, Δρ Χρίστος Παπανεοφύτου, Δρ Ίρις Χαραλαμπίδου, και Δρ Βίκη Νικολαίδου. Θα τους βρείτε στο περίπτερο του προγράμματος Βιολογία του Ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, ερευνητές από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από μια μεγάλη διαδραστική έκθεση πειραμάτων και θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για το ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο. Στόχος της Βραδιάς είναι το κοινό να απολαύσει μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και την έρευνα μέσα από θεατρικά και μουσικά δρώμενα και με συμμετοχή σε πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς, από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 12.00 το βράδυ.

Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα αφού φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση της «Βραδιάς του Ερευνητή» το 2006 στην Κύπρο. Η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Facebook | Facebook Event | Twitter @CY_Res_Night | Blog