Skip to main content

News

 • Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη στο 2ο Mediterranean Science Festival
  Όσα θέλατε να μάθετε για τη ζωή, το σύμπαν και διστάζετε να ρωτήσετε. Όλες οι απαντήσεις στο Mediterranean Science Festival, την μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Κύπρο, στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό, από τις 27 ως τις 30 Απριλίου 2017.
 • Η Ρωσική εξωτερική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή
  Η Ρωσία πιστεύει πως οι χώρες  στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να αποκτήσουν σταθερότητα και να  απαλλαγούν από κάθε είδους  πολέμους  και διενέξεις. Οι ιστορικοί δεσμοί της Ρωσίας με πολλές από αυτές τις χώρες  βασίζονται  στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την ισχυρή οικονομική, πολιτική και πολιτιστική συνεργασία.
 • Το “Life Changing Ideas” φιλοξενεί τον Freek Vermeulen
  Η καινοτόμα σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining, με μεγάλο χορηγό και συμπαραστάτη την Ελληνική Τράπεζα, συνεχίζει δυναμικά στις 27 Απριλίου 2017, με τον Freek Vermeulen, Αναπληρωτή Καθηγητή στο London Business School, και ένα από τους πιο σημαντικούς ερευνητές και συμβούλους επιχειρήσεων στα θέματα στρατηγικής.
 • University of Nicosia - New Brand Identity
  The University of Nicosia (UNIC), the largest university in Cyprus in terms of enrolled students, is unveiling a new logo and brand identity that embodies its enduring vision and represents its current and future direction: an innovative, future-oriented university based in Cyprus, but with global reach, that aims to be a hub for academic and technological excellence in the Mediterranean region.
 • Διεθνές συνέδριο για την ελευθερία έκφρασης στην ψηφιακή εποχή
  Οι προκλήσεις, οι δυνατότητες, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την ανάπτυξη των διαδικτυακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του προβληματισμού που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου για την ελευθερία έκφρασης στην ψηφιακή εποχή, που συνδιοργάνωσαν αυτήν τη βδομάδα το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (IMME), το Τμήμα Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.
 • "Eurasia Dialogue": An opportunity to attend all-expense paid workshop in Russia
  Rossotrudnichestvo, the Russian Federal Agency for International Humanitarian Cooperation and the promotion of a Contemporary Russia abroad, invites Cypriot citizens, between the ages of 25-35, to the high-profile event "Eurasia Dialogue". This will be held in Vladivostok, Russia, between 20-23 April 2017.
 • «Χρυσό Αριστείο» στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής
  Νέα τιμητική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής βραβεύθηκε με το «Χρυσό Αριστείο» Φαρμακευτικής Αγοράς στη κατηγορία «Επιστημονικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Φαρμακοποιούς» κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου “Hellas Pharm 2017”, που διεξήχθη στην Αθήνα.
 • Ινδός Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων: "Ο 21ος αιώνας θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές"
   «Σήμερα δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα κράτη. Σήμερα υπάρχουν κυρίαρχα κράτη και ένα από αυτά είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Ινδία συμπαραστέκεται και υποστηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ώστε να επιτευχθεί και πάλι η ενοποίηση του τόπου». Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο M. J. Akbar, Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας σε διάλεξη του, με θέμα: «Ισορροπία Δυνάμεων έναντι του Εκκρεμούς Δυνάμεων» (Balance of Power Vs Pendulum of Power)που διοργάνωσε το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 • 2nd International Conference on “The Right of Freedom of Expression in the Digital Age”
  The Cyprus Mass Media Institute (IMME) and the Department of Communications of the University of Nicosia, in collaboration with the Cyprus Radiotelevision Authority, are organising the 2nd International Conference on “The Right of Freedom of Expression in the Digital Age”.
 • «Πάμε μια βόλτα στον... Κόκκινο Πλανήτη» με Πυρηνικό Αστροφυσικό της NASA
  Διάλεξη του διάσημου πυρηνικού αστροφυσικού της ΝΑSΑ, Θανάση Οικονόμου. Ο άνθρωπος έχει την έμφυτη περιέργεια για να μάθει τι συμβαίνει στο περιβάλλον του, γι’ αυτό θέλει να βγει έξω από τα σύνορα του πλανήτη μας και να πληροφορηθεί όσο γίνεται περισσότερα για το διάστημα και για τα δρώμενα στο ηλιακό μας σύστημα. Ακόμα πάντως δε βρισκόμαστε στο στάδιο της απειλής της καταστροφής της γης. Όμως ήδη προσπαθούμε να βρούμε άλλο πλανήτη, όπου θα μπορούσαμε να μετοικήσουμε, με πρώτο τον Άρη, τον λεγόμενο «κόκκινο πλανήτη».

Pages