News2022-07-12T12:59:12+03:00

News

Scholarship Competition | 2nd Online Vocal/Instrumental Music Competition for the University of Nicosia BMus in Music programme

Embark on an exciting online music competition for a chance to win a 50% scholarship throughout your studies for the Bachelor of Music – seize this incredible opportunity and unlock your musical potential!

Η εκπαίδευση με έμφαση στην ενσυναίσθηση μπορεί να μετριάσει συγκρούσεις που προκύπτουν από πολιτισμικές ανισότητες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο «Μετανάστευση και Εκπαίδευση: Πολιτικές και πρακτικές σε μια περίοδο αστάθειας». Σημαντικό συμπέρασμα της Ημερίδας είναι ότι η εκπαίδευση, η οποία δίνει έμφαση στην ενσυναίσθηση, την πολιτισμική νοημοσύνη και την προσαρμοστικότητα, μπορεί να μετριάσει τις συγκρούσεις που προκύπτουν από τις πολιτισμικές ανισότητες.

Εκπαιδευτική δράση Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Στα πλαίσια της συνεργασίας της έδρας UNESCO και του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, έχει πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση στις 6 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του μουσείου, με έμφαση τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Book Launch | ΑΝΕΡΑΔΩΝ ΟΝΕΙΡΕΜΑΤΑ: A volume of essays exploring the body in culture, education, and the arts

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, η παρουσίαση του βιβλίου "ΑΝΕΡΑΔΩΝ ΟΝΕΙΡΕΜΑΤΑ", έναν τόμο που εξερευνά το σώμα στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

Διεθνές Συμπόσιο για την Κυπριακή Γραμματεία και την Αναγεννησιακή Λογοτεχνία

Επιμέλεια του τόμου Μελέτες για την Κυπριακή Συλλογή Αναγεννησιακών Ποιημάτων (Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, 2022), από την Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Go to Top