News2021-06-30T13:00:52+03:00

News

Η εκπαίδευση με έμφαση στην ενσυναίσθηση μπορεί να μετριάσει συγκρούσεις που προκύπτουν από πολιτισμικές ανισότητες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο «Μετανάστευση και Εκπαίδευση: Πολιτικές και πρακτικές σε μια περίοδο αστάθειας». Σημαντικό συμπέρασμα της Ημερίδας είναι ότι η εκπαίδευση, η οποία δίνει έμφαση στην ενσυναίσθηση, την πολιτισμική νοημοσύνη και την προσαρμοστικότητα, μπορεί να μετριάσει τις συγκρούσεις που προκύπτουν από τις πολιτισμικές ανισότητες.

Εκπαιδευτική δράση Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Στα πλαίσια της συνεργασίας της έδρας UNESCO και του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, έχει πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση στις 6 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του μουσείου, με έμφαση τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Διεθνές Συμπόσιο για την Κυπριακή Γραμματεία και την Αναγεννησιακή Λογοτεχνία

Επιμέλεια του τόμου Μελέτες για την Κυπριακή Συλλογή Αναγεννησιακών Ποιημάτων (Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, 2022), από την Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Η μετέωρη θλίψη της ιστορίας» του Λεύκιου Ζαφειρίου

Κυκλοφόρησε η έκδοση του λευκώματος «Η μετέωρη θλίψη της ιστορίας» του Λεύκιου Ζαφειρίου, από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ουσιώδης ο ρόλος εκπαιδευτικών και διαμεσολαβητών στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Ταξίδι στο «ανήκειν». Από την υποδοχή στη συμπερίληψη: Εκπαιδευτικοί και διαμεσολαβητές ως «πόροι ελπίδας» στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Go to Top