Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, στο πλαίσιο της δράσης της για την προώθηση και θεμελίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή Κύπρου για την υλοποίηση της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε».
Το πρόγραμμα αυτής της εκστρατείας περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για προώθηση δράσεων και προγραμμάτων για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού αλλά και την επιμόρφωση ειδικών επαγγελματικών ομάδων, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, ώρα 9.30 π.μ. επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Θέμα της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι: «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων».
Επιμορφωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς
«Ο Ρόλος των Εκπαιδευτικών στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης Ανηλίκων»
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, CINE STUDIO, 21 Νοεμβρίου 2014, 9:30 π.μ.
Βασικοί ομιλητές θα είναι η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κυρία Λήδα Κουρσουμπά, η Εισηγήτρια για τα Παιδιά της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Στέλλα Κυριακίδου καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Οργανισμού «Hope for Children» – UNCRC Policy Center.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO: www.unesco.org.cy
Για Περισσότερες Πληροφορίες
Αντιγόνη Πολυνείκη
Λειτουργός Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO,
Τηλ.: 22809809, 22809810, 99396504, Email: [email protected]



