Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Τρώω σωστά σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μου – Τρώω Σωστά, Ζω σωστά, Αισθάνομαι Υπέροχα»

Ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου , το Τμήμα  Επιστημόνων Ζωής Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το  Nutrition and Dietetics Society of University of Nicosia σας προσκαλεί να έρθετε να γιορτάσετε μαζί την Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής.

Ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ) ανακοινώνει ότι διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά την Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής (ΠΗΔ) σε
συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας. Στα πλαίσια της ημέρας αυτής γίνεται εκστρατεία διαφώτισης και ενημέρωσης του κοινού για θέματα διατροφής σε όλες τις
επαρχίες της Κύπρου μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και ενημερωτικά έντυπα.

Οι εκδηλώσεις για τη φετινή χρονιά θα γίνουν σε ευρύ διάστημα χρόνου, θα πραγματοποιηθούν από τις 9 Μαΐου 2019 και το αποκορύφωμα θα είναι στις 16/10/2019 όπου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων. Το θέμα της φετινής ΠΗΔ είναι: «Τρώω σωστά σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μου – Τρώω Σωστά, Ζω σωστά, Αισθάνομαι Υπέροχα» – «Eat Right for Your Lifestyle – Eat Right, Live Right, Feel Great».

Οι στόχοι της φετινής ΠΗΔ είναι:

  • Η πρόληψη και η βελτίωση της υγείας των πολιτών διαμέσου της διατροφής
  • Η προώθηση του σημαντικού ρόλου του Διαιτολόγου/ Κλινικού Διαιτολόγου και Διατροφολόγου στην Κύπρο
  • Η σωστή, κατάλληλη και επιστημονική ενημέρωση και προστασία του κοινού σε θέματα διατροφής και διαιτολογίας

Διεξαγωγή δραστηριοτήτων στο Coffeeology  9/5/2019, 12:30 – 15:30 μμ
Ελάτε να κάνετε δωρεάν λιπομέτρηση και  αναλύσεις γλυκόζης και χοληστερόλης και μέτρηση της αρτηριακής πίεσης!


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια της 12ης Παγκύπριας Ημέρας Διατροφής θα έχει τις πιο κάτω δράσεις:

  1. Διοργάνωση Δημοσιογραφικής Διάσκεψης στο Υπουργείο Υγείας (αίθουσα δημοσιογραφικών διασκέψεων Υπουργείου Υγείας) στις 10 Μαΐου 2019 η ώρα
    11:30πμ την οποία θα προσφωνήσει η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και η πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων
    Δρ Ελένη Ανδρέου.
  2. Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σε όλες τις πόλεις για την σωστή διατροφή, διανομή διαφωτιστικού υλικού, δωρεάν σωματομετρικές μετρήσεις στο κοινό για το
    σωματικό βάρος και ύψος από ΣυΔιΚυ, αναλύσεις αίματος και μέτρηση πίεσης, επίδειξη μαγειρικής για υγιεινή διατροφή, παιχνίδια διατροφής και ζωγραφική, θεατράκι για τα παιδιά, προσφορά φρούτων και λαχανικών, επίδειξη γυμναστικής, booth/πανό φωτογραφήσεων με δημοφιλή άτομα που πιστεύουν και στηρίζουν σωστά την διατροφή, καθώς και live link και DJ έως ακολούθως:

    • 9 Μαΐου 2019 – Λευκωσία (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Ευρωπαϊκό
      Πανεπιστήμιο), ώρα: 12:30-15:30
    • 11 Μαΐου 2019 – Λάρνακα (Πλατεία Κίμωνος, Φοινικούδες), ώρα: 11:00-14:00
    • 12 Μαΐου 2019 – Λευκωσία (The Mall of Cyprus, Είσοδος 2), ώρα: 11:00-
      14:00
    • 19 Μαΐου 2019 – Πάφος (Kings Avenue Mall), ώρα: 15:00-17:00
    • 26 Μαΐου 2019 – Λεμεσός (θα ανακοινωθεί ο χώρος διεξαγωγής), ώρα: 16:00- 18:00 με ημερίδα/συζήτηση για ενημέρωση του κοινού και επαγγελματιών υγείας για σοβαρά θέματα διατροφής με θέμα «Τρώω σωστά σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μου: Ο Διαιτολόγος & Διατροφολόγος σας δίνει τις λύσεις»
    • 10-13 Ιουνίου 2019 – Λευκωσία (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), Σεμινάριο διατροφής και διαιτολογίας σε συνεργασία με το τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Συ.Δι.Κυ.). Στις 13 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Τρώω σωστά σύμφωνα με τον τρόπο ζωής μου: Ο Διαιτολόγος & Διατροφολόγος σας δίνει τις λύσεις»
    • Ιούλιος 2019 – Λευκωσία (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο) Σεμινάριο διατροφής και διαιτολογίας
    • 16 Οκτωβρίου 2019 (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας- εξωτερικό αμφιθέατρο)
      Επίδειξη μόδας με θέμα «Αγαπώ και προστατεύω το σώμα μου – Body Image» με την στήριξη και συνεργασία του ιδρύματος Διατροφικών Διαταραχών ΜΑΖΙ και του τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου https://cydadiet.org/arthra/pagkypria-hmera-diatrofhs-10-maioy-2019 ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22452258/22452288.

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top