Loading Events

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το ΤΕΕΑΠΗ (Τμήμα Επιστημών Παν. Πατρών) και την Έδρα UNESCO, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Διαχείριση της διαφορετικότητας και παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές». 

Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο μεταφέροντας ιδιαιτερότητες και ανισότητες που προκύπτουν από κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική τους προέλευση, αλλά και από ατομικούς παράγοντες. Η άποψη ότι το σχολείο μπορεί να συμπεριλάβει όλους τους μαθητές συνδέεται με τα θεμελιακά ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημιουργία κλίματος αμοιβαίας αποδοχής και σεβασμού μέσα στη σχολική κοινότητα. Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει πώς μπορεί να γίνει πράξη η διαχείριση της διαφορετικότητας σε διαφορετικές βαθμίδες της εκπαίδευσης ώστε κάθε παιδί να αισθάνεται αποδεκτό και ισότιμο μέλος της σχολικής κοινότητας και να λαμβάνει ίσες ευκαιρίες στη διδασκαλία και στη μάθηση, ανεξάρτητα από τις δυνάμεις ή τις αδυναμίες του.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στην Πάτρα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και θα είναι ανοικτό για το κοινό.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο θα είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα.

Παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραστούν στο σεμινάριο να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/37907064049 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Φωτεινή Τεντολούρη στo τηλέφωνo 00306936933019 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top