Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις 5 Μαΐου ο Τελικός και οι Βραβεύσεις

Η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, που θα διακριθούν στον τελικό διαγωνισμό «Λογιπάιγνιον», θα βραβευτεί στις 5 Μαΐου στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Πρόκειται για τον 10ο Ετήσιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «Λογιπαίγνιον», το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και με τη συνεργασία του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής. Μέγας χορηγός του «Λογιπαίγνιον 2018» είναι η Cytanet.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση της επιστήμης της πληροφορικής, της κοινωνίας της πληροφορίας, των πολυμέσων και του σχεδιασμού, και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της εφευρετικότητας, της λογικής σκέψης και της δημιουργικότητας. Επιμέρους στόχοι είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων ορθού σχεδιασμού εφαρμογών και η καλλιέργεια της λογικής και αναλυτικής σκέψης στη λύση σύνθετων προβλημάτων. Η δημιουργία παιγνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμπεριλαμβάνει τα παραπάνω, καθώς και την ανάγκη για συνεργασία, επικοινωνία και συντονισμό μεταξύ των μελών της ομάδας.

Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος ομάδες από Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Κύπρο και είχε ως θέμα το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), δηλαδή η δημιουργία παιχνιδιών με περιεχόμενο τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. 

Η είσοδος είναι δωρεάν. Για σκοπούς καλύτερης διοργάνωσης οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως προβούν στη σχετική εγγραφή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: www.logipaignion.org.cy