Home|Διαδικτυακή Παρουσίαση της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών
Loading Events

Διαδικτυακή Παρουσίαση της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί το πανεπιστήμιο με τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών στην Κύπρο και το μεγαλύτερο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική. Είναι το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, καθώς φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 φοιτητές από 70 χώρες. Αποτελεί δε την πρώτη επιλογή των εξ Ελλάδος φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό.

Το Πανεπιστήμιο επενδύει στη συνεχή ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, κάποια εκ των οποίων σε συνεργασία με σημαντικά πανεπιστήμια, εστιάζοντας στην επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών και παρέχοντας μια ολοκληρωμένη και υψηλού επιπέδου φοιτητική εμπειρία στα πρότυπα των καλύτερων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών

Τα Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα συμβατικών προγραμμάτων σπουδών (στην πανεπιστημιούπολη) και εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (online) στους τρεις κύκλους σπουδών, δηλαδή τον προπτυχιακό, το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό κύκλο. Από την τέχνη και το σχεδιασμό μέχρι την ψυχολογία, από τη λογοτεχνία μέχρι τις σπουδές επικοινωνίας και από την αρχιτεκτονική μέχρι τη συγκριτική θεολογία, τα Τμήματα και τα προγράμματά μας εκτείνονται σε όλους τους ακαδημαϊκούς κλάδους.

Στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι ιδιαίτερα  σημαντικός ο  ρόλος των κέντρων μάθησης και διδασκαλίας της Σχολής, όπως το Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών, καθώς και τα συνεργαζόμενα ιδρύματα και οργανισμοί, όπως το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) και το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (IMME).

Οι σχέσεις μας με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού και επαγγελματικές οργανώσεις προσφέρουν στους φοιτητές και τους καθηγητές ευκαιρίες για διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες, σημαντικές εκπαιδευτικές ανταλλαγές, ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση εντός και εκτός Κύπρου, αλλά και ανάπτυξη κοινών/διπλών προγραμμάτων σπουδών. Η Σχολή είναι υπερήφανη που αποτελεί μέρος μιας κοινότητας που εκτείνεται πολύ πέρα από το φυσικό χώρο της  πανεπιστημιούπολής μας.

Η Σχολή αποτελείται από τα τμήματα:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σχολή πατήστε εδώ.

Η διαδικτυακή παρουσίαση είναι δωρεάν και ανοικτή για όλους αλλά απευθύνεται κυρίως σε μαθητές λυκείου, φοιτητές, γονείς, καθώς και σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για σπουδές σε συγκεκριμένα γνωστικά πεδία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους Σύμβουλους Εισδοχής και να θέσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωριστεί από τον οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος το κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA). Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία της περιοχής.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings στην θέση 42 παγκοσμίως στη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα 301-400 πανεπιστήμια στον κόσμο με σημαντική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

Τέλος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίθηκε ξανά με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης από το QS Intelligence Unit, όπως και το 2017, όταν αναδείχθηκε ως το πρώτο πανεπιστήμιο στην ΕΕ  και ανάμεσα στα 14 πανεπιστήμια στον κόσμο που έχουν λάβει αντίστοιχη βαθμολογία στον τομέα αυτό.

Δηλώστε Ενδιαφέρον για Πρόγραμμα Σπουδών

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα για να δηλώσετε ενδιαφέρον για συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, και για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες πριν την εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο θα απαντηθούν πολλές από τις ερωτήσεις σας πριν να σας γνωρίσουμε και από κοντά.

Πληροφορίες

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top