Loading Events

“Ξηλώματα” | Δημιουργικό Εργαστήρι

Το Τμήμα Μουσικής και Χορού, το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σας προσκαλούν στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής κίνησης, θέασης και παιχνιδιού «Ξηλώματα» για συγκεκριμένες μέρες αυτόν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Το συγκεκριμένο καινοτόμο πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με αφορμή τον πινάκα του Χριστόφορου Σάββα με τίτλο «Πουλλίν της Μεσαρκάς», ο οποίος βρίσκεται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μορφή εργαστηρίων κατάλληλα σχεδιασμένο για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στη Λεβέντειο Πινακοθήκη μια ενσώματη εμπειρία με θέμα το περιεχόμενο και τα νοήματα του πίνακα.

Πρόκειται να εξερευνήσουν την κίνηση, τη χρήση αντικειμένων καθώς και την τρισδιάστατη και επιδαπέδια/κάθετη προοπτική των σκηνικών, πάντα σε σχέση με τον πίνακα.

Μέσω των δράσεων θα δοθεί ευκαιρία να εμπλακούν: παιδιά νηπιαγωγείου 3+, παιδιά δημοτικού, έφηβοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, ενήλικες.

Το εργαστήριο και οι δραστηριότητες θα είναι προσβάσιμα για άτομα με αναπηρίες και διαμορφωμένα για ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή όλων.

Επίσης θα ετοιμαστεί εκπαιδευτικό υλικό με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου πρόκειται να συλλεχθούν δεδομένα με σκοπό τη συγγραφή ακαδημαϊκού κειμένου.

Δημιουργοί

Μαρία Καμπέρη, Χοροπαιδαγωγός, Χορογράφος, Καλλιτέχνιδα Χορού

Αγνή Στυλιανού-Γεωργίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Λίζα Πίτρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής Εικαστικών Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Φοιτήτριες των Προγραμμάτων: Τμήμα Χορού (Παιδαγωγική) και Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών (Εκπαιδευτική Ψυχολογία)

Δημιουργία σκηνικού χώρου:

Γιώργος Χατζηχρίστου, Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μουσική

Δημήτρης Γιασεμίδης

Συντονισμός

Θεοδώρα Δημητρίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη

Κατερίνα Στεφανίδη, Λεβέντειος Πινακοθήκη

Πρόγραμμα & Κρατήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα & κρατήσεις:
Tηλ: 22668838. Εσωτ.109 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30)
Email: [email protected].

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top