Loading Events

Το Τμήμα Επικοινωνίας και το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλούν σε ένα Διαδραστικό Εργαστήριο με θέμα Make Media, την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 18:00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από την αλληλεπίδραση να διερευνήσουν την πολυλειτουργικότητα του τομέα της Επικοινωνίας, να γνωρίσουν τα Προγράμματα Σπουδών και να εξερευνήσουν την δυναμική των Ψηφιακών Μέσων μέσα από την δημιουργία περιεχομένου.

Το Διαδραστικό Εργαστήριο Make Media αποτελείται από μια σειρά εργαστηρίων και δράσεων που καλύπτουν τις θεματικές των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών: Δημόσιες Σχέσεις, Διαφήμιση και Μάρκετινγκ και Ψηφιακή Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πρόγραμμα:

  • 18:00: Εισαγωγή, Mike Hajimichael, EU 201
  • 18:10: Δημιουργία Ψηφιακού Περιεχομένου Μέσων, Μάρκος Κωμοδρόμος, EU 201
  • 18:30: Εργαστήριο Τεχνολογίας Πράσινης Οθόνης, Σοφία Τσαγγαρίδου, EU 201
  • 19:00: Διάλειμμα
  • 19:10: Φωτογραφία με Κινητά Τηλέφωνα, Νίκος Φιλίππου, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, EU205
  • 19:30: Συνεντεύξεις για τη Διαδικτυακή Τηλεόραση και Ντοκιμαντέρ, David Hands, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, EU205

Δημιουργία Ψηφιακού Περιεχομένου Μέσων [18:10, EU 201]

Μάρκος Κωμοδρόμος, Aναπληρωτής Καθηγητής, Συντονιστής Προγράμματος Δημόσιες Σχέσεις, Διαφήμιση και Μάρκετινγκ (BA, 4 έτη)
Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών.

«Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς» Μια φράση που έχει εδραιωθεί στο χώρο του Ψηφιακού Μάρκετινγκ. Με 2 εκατομμύρια άρθρα blog να δημοσιεύονται κάθε μέρα, είναι ασφαλές να πούμε ότι το περιεχόμενο είναι «βασιλιάς» αφού βρίσκεται ψηλά στις ατζέντες των Διαφημιστών.  Καθώς τα Ψηφιακά Μέσα συνεχίζουν να αυξάνονται, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν πλέον πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούν ελκυστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο που αιχμαλωτίζει την προσοχή των χρηστών και αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας που εκπροσωπούν.  Σε αυτό το εργαστήριο διάρκειας 30 λεπτών, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν πως να κερδίζουν την προσοχή, πως να πείθουν το κοινό τους μέσω της αφήγησης ιστοριών και πως να απευθύνονται σε μεγαλύτερα κοινά. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν για τις τελευταίες τεχνικές δημιουργίας πολυμέσων και περιεχομένου στο διαδίκτυο καθώς και από που προέρχονται οι ιδέες για τα άτομα που είναι στις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία Μάρκετινγκ, και τη στόχευση του κατάλληλου κοινού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εργαστήριο Τεχνολογίας Πράσινης Οθόνης [18:30, EU 201]

Σοφία Τσαγγαρίδου, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό,
Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών.

Η τεχνολογία της πράσινης οθόνης είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται ευρέως και συχνά σε πολλές παραγωγές και σου δίνει την ευκαιρία να βρίσκεσαι οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο, καταγράφοντας οποιαδήποτε δράση και αντικαθιστώντας το πράσινο φόντο με οποιαδήποτε οπτική της επιλογής τους. Επιπλέον, θα μπορούν να προσθέσουν ακουστικά εφέ, και οποιοδήποτε επιπλέον οπτικό εφέ-επικάλυψη. Στο τέλος της δοκιμαστικής επίδειξης, θα μπορούν να αποθηκεύσουν το βίντεο που θα δημιουργήσουν και να τo αναρτήσουν όπου επιθυμούν.

Φωτογραφία με Κινητά Τηλέφωνα [19:10,  EU205]

Νίκος Φιλίππου,  Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό,
Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Θα στηθούν 3 σταθμοί με διαφορετικές θέσεις φωτός – Μπροστά, Πλάι και Χαμηλά. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να φωτογραφίσουν ο ένας τον άλλον με τα κινητά τους τηλέφωνα στους σταθμούς, ώστε να παρατηρήσουν τις αισθητικές και σημασιολογικές διαφορές μεταξύ τους.

Συνεντεύξεις για τη Διαδικτυακή Τηλεόραση και Ντοκιμαντέρ [19:30,  EU205]

David Hands, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Χρησιμοποιώντας μια διάταξη με δύο κάμερες, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γίνουν συνεντευξιαζόμενοι ή καλεσμένοι και να ζήσουν την τέχνη της δημιουργίας συνέντευξης και ντοκιμαντέρ σε ζωντανή σκηνή στο Πανεπιστήμιο.

Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία

Times Higher Education (THE) World University Rankings 2023: 

Στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως σύμφωνα με την κατάταξη του Times Higher Education (THE) World University Rankings 2023. Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο τοποθετείται 157 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 2ο στην Κύπρο και 4ο σε Κύπρο και Ελλάδα. Η κατάταξη αυτή ουσιαστικά τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

Γίνε σήμερα μέλος της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας στην Κύπρο

Ενημερώσου έγκαιρα και ξεκίνα τις σπουδές σου δυναμικά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: 25 Σεπτεμβρίου 2023

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Ντέπη Φτανού, Σύμβουλος Εισδοχής Φοιτητών, στο τηλέφωνο +357 22841728 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ftanou.d@unic.ac.cy.

Δηλώστε Ενδιαφέρον για Πρόγραμμα Σπουδών

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα για να δηλώσετε ενδιαφέρον για συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, και για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες πριν την εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο θα απαντηθούν πολλές από τις ερωτήσεις σας πριν να σας γνωρίσουμε και από κοντά.

Πληροφορίες

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top