«Nicosia Wine Weekend»
Γνωριμία με τα επώνυμα κυπριακά κρασιά
Σάββατο, 28 και Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 16.00–21.00
Χώρος: UNICAFE, Κτίριο Έρευνας και Τεχνολογίας
(πρώην Peugeot showroom), Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015»
Τι είναι η έκθεση «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015»
Φιλοδοξεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα οινικά γεγονότα της χρονιάς• μια έκθεση κρασιού στην οποία συμμετέχουν οινοπαραγωγοί απ’ όλη την Κύπρο, οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί αυτοπροσώπως για να τους γνωρίσετε και για να σας παρουσιάσουν τα κρασιά τους. Η έκθεση απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το κρασί και ξέρουν να το εκτιμούν υπεύθυνα και με μέτρο, και έχει ως στόχο να φέρει τον κόσμο κοντά στο επώνυμο, κυπριακό κρασί, υψηλής ποιότητας.
Ποιός οργανώνει το «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015»
Την έκθεση οργανώνει το Τμήμα Διοίκησης, Τουρισμού και Αναψυχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege. Τη διοργάνωση ανάλαβε το Keystone Conferences-Events-Incentives. Στηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων.
Γιατί να επισκεφθώ το «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015»;
Στην Έκθεση θα έρθετε για να… δοκιμάσετε, και να ενημερωθείτε για νέα και παλιά κρασιά που παράγονται στον κυπριακό αμπελώνα, δοκιμάζοντας, βέβαια, και τη νέα εσοδεία του 2014. Όλα αυτά αφού παραλάβετε στην είσοδο το ειδικό ποτήρι δοκιμής κρασιών και τον κατάλογο της έκθεσης, που περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης. Με τα εργαλεία αυτά θα περιπλανηθείτε γευστικά στον συναρπαστικό κυπριακό αμπελώνα που ξεδιπλώνεται μπροστά σας.
Στο «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015» συμμετέχουν περίπου 20 οινοποιοί απ' όλη την Κύπρο. Κάθε ένας από αυτούς έχει ένα τραπέζι, όπου παρουσιάζει τα προϊόντα του. Εσείς, πηγαίνοντας από τραπέζι σε τραπέζι, μπορείτε να δοκιμάσετε ελεύθερα όποιο κρασί σας κινεί την περιέργεια και να συζητήσετε γι’ αυτό με τον παραγωγό, τον οινολόγο ή άλλους συνεργάτες του. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των κρασιών που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά για να διατηρηθείτε σε… νηφάλια φόρμα, σας προτρέπουμε να αξιοποιήσετε τα ειδικά πτυελοδοχεία της έκθεσης.
Δείτε εδώ την λίστα και το πρόγραμμα με τους εκθέτες και τα κρασιά τους στο «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015» !
Εργαστήρια και φιλμάκι για το κυπριακό κρασί
Εκτός από τη γευσιγνωσία και τη γνωριμία με τους οινοποιούς θα έχετε την ευκαιρία συμμετοχής σε εξειδικευμένα εργαστήρια για το κυπριακό κρασί και να παρακολουθήσετε ένα σύντομο φιλμάκι. Τα εργαστήρια θα προσφέρονται δωρεάν.
«Το Βιβλίο του Κυπριακού Κρασιού»
Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν σε ειδική τιμή το δίγλωσσο βιβλίο της Φλωρεντίας Κυθραιώτου, με τίτλο «To Βιβλίο του Κυπριακού Κρασιού / The Book of Cyprus Wine» (Εκδόσεις Πανεπιστημίου Λευκωσίας), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χρήσιμες πληροφορίες και Οινικό Χάρτη της Κύπρου.
Πάμε «Bistro ΟΙΝΟΠΟΛΙΣ 2015»
Για όσους θέλουν μετά τη γευσιγνωσία να απολαύσουν με την παρέα τους το κρασί της αρεσκείας τους θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος μπιστρό, όπου θα σερβίρονται ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, και θα προσφέρεται ειδικό μενού με πιάτα που συνοδεύουν το καλό κυπριακό κρασί.
Πόσο κοστίζει η είσοδος στην έκθεση;
Είσοδος: €5 (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας).
Διοργανωτής:

![]() |
![]() |







