Υποτροφίες στους Νικητές του Διαγωνισμού Έκθεσης Ιδεών «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αξιολόγηση των δοκιμίων στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Έκθεσης Ιδεών με τίτλο “Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους”.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Τμήμα Φιλοξενίας Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει ορισθεί από το 1970 να γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου και στοχεύει στην ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των λαών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας.

Ο διαγωνισμός απευθύνόταν σε όλους τους μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι νικητές είναι οι εξής:

1ο Βραβείο: Γεωργία Χατζηνικολάου – Ακαδημαϊκή υποτροφία (75%) στα δίδακτρα προγραμμάτων του Τμήματος Φιλοξενίας , Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

2ο Βραβείο: Τριανταφυλλής Ξένιος (Λύκειο Παραλιμνίου) – Ακαδημαϊκή υποτροφία (50%) στα δίδακτρα προγραμμάτων του Τμήματος Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

3ο Βραβείο: (Ισοβαθμία) Μαρία Ττοφή και Άντρεα-Έλενα Μπερμπέτσε (Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, Πάφος) – Ακαδημαϊκή υποτροφία (30%) στα δίδακτρα προγραμμάτων του Τμήματος Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

Δύο εκθέσεις ισοβάθμησαν στη 4η θέση από την Ελένη Τάκη και από τον Άγγελο Ελευθερίου (Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη, Πάφος). Στους μαθητές θα δοθούν ακαδημαϊκές υποτροφίες (25%) στα δίδακτρα προγραμμάτων του Τμήματος Φιλοξενίας, Τουρισμού και Αθλητικής Διοίκησης.

Η υποτροφία ισχύει για τα δίδακτρα του πρώτου Ακαδημαϊκού Έτους και δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος αγοράς βιβλίων και άλλα τέλη όπως το τέλος εισδοχής.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τους όρους εδώ.