Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Στα Κορυφαία 501–600 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα Κλινικής και Υγείας

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2023 ενισχύουν τη θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διεθνώς, αφού κατατάσσεται μεταξύ των 501–600 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα της Κλινικής και Υγείας.

Κατ’ αναλογία, η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το 142ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 2ο στην Κύπρο και 6ο σε Κύπρο και Ελλάδα, στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται ότι οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κατάταξης, o (Προσωρινός) Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Άδωνις Ιωαννίδης, δήλωσε:

«Η κατάταξη αυτή είναι μια δίκαιη επιβράβευση της εξαιρετικής δουλειάς που επιτελείται στην Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο, με προσήλωση στην ποιοτική εκπαίδευση με φοιτητοκεντρική προσέγγιση, στη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου καινοτόμου έρευνας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και στην προσφορά στην κοινωνία με σκοπό τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού».

Με τη σειρά του, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας, Καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης σχολίασε:

«Αυτή η κατάταξη δεν είναι τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής και σκληρής προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια από το Πανεπιστήμιο και τη Σχολή, η οποία επικεντρώνεται στην καινοτόμα προσέγγιση της Υγείας στο επίπεδο της διδασκαλίας και της έρευνας».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη είναι η τελευταία μίας σειράς από διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τον οργανισμό Times Higher Education, με κύρια την κατάταξή του ανάμεσα στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη World University Rankings 2023. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε:

  • 179ο παγκοσμίως ανάμεσα στα «Νέα» πανεπιστήμια, δηλαδή αυτά που έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings 2022)
  • 122ο παγκοσμίως ανάμεσα στα πανεπιστήμια χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες (THE Emerging Economies Rankings 2022)
  • 36ο παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2022).