Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποστηρικτής του 9ου Φεστιβάλ Χορού “Dancing Pulse 2022”

9-11 Δεκεμβρίου 2022 | Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου

Το Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετέχει στο 9ο Φεστιβάλ Χορού “Dancing Pulse 2022” το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9-11 Δεκεμβρίου 2022 στις 7:30 μ.μ. στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. Πέρα των 200 νεαρών χορευτών, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με χοροδιδασκάλους/χορογράφους από το πρόγραμμα Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες χορογραφίες από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου μας:

  • Jazz dance από την Δρ Dará Milovanovic
  • Contemporary dance από τον κ. Alexander Michael
  • Classical ballet από την κ. Julia Brendle

Το πρόγραμμα Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο. Μέσω της πρακτικής εκπαίδευσης, της φιλοσοφικής αναζήτησης και της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν χορό σε ανώτατο επίπεδο. Επίσης δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο, με της προοπτικές να ακολουθήσουν μια αξιόλογη καριέρα σε διάφορους τομείς χορού τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από το πρόγραμμα, οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις του σύγχρονου και του κλασικού χορού, της ιστορίας και θεωρίας του χορού, της δημιουργικής πρακτικής της χορογραφίας, των ειδικών μεθόδων διδασκαλίας και της πολύπλευρης σχέσης του χορού με τις άλλες εικαστικές τέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εδώ.

Εισιτήρια για το Φεστιβάλ πωλούνται στην τιμή των €10 για ενήλικες και €8 για παιδιά κάτω των 12 χρονών από το Tickethour Cyprus και στα καταστήματα ACS Courrier.

Επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα του Φεστιβάλ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.