Σειρά διαλέξεων με θέμα: «Η ΕΕ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ: ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

Το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων διοργανώνει σειρά διαλέξεων με θέμα «Η ΕΕ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ: ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ». Υπεύθυνος και εισηγητής της σειράς διαλέξεων θα είναι ο Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους.

Σκοπός της σειράς διαλέξεων είναι αφ΄ ενός η κριτική αξιολόγηση της ιστορικής πορείας της Ε.Ε από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και αφ΄ ετέρου η επικέντρωση στο μέλλον. Μεταξύ άλλων, θα γίνει εκτεταμένη αναφορά σε κομβικά σημεία της εξέλιξης της Ε.Ε. Επιπρόσθετα, θα αξιολογηθεί η στάση των διαφόρων δυνάμεων και πολιτικών τάσεων στην Ευρώπη. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει επίσης για τα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν έντονα την Κύπρο και την Ελλάδα. Έμφαση θα δοθεί στη συζήτηση των θεμάτων με τη συμμετοχή ολόκληρης της ομάδας των παρευρισκόμενων.

Οι πέντε διαλέξεις θα λάβουν χώρα μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 24 Οκτωβρίου 2023 και θα γίνονται κάθε Τρίτη, η ώρα 18:00–20:00, στην αίθουσα M114, Κτίριο Millennium, 1ος όροφος, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.