Διακρίσεις / Επιτυχίες 

Απόφοιτοι του Τμήματος

Αντωνία Πέτρου

Πρώτη αριστεύσασα του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών (έτος αποφοίτησης 2020) 
Προπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 

Κέρδισε την υποτροφία εις μνήμη Χρήστου Θεοφιλίδη, για να συνεχίσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Εμπειρίες της ιδίας από το Πρόγραμμα Σπουδών  

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έζησα ένα πολύ ωραίο ταξίδι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού τμήματος μου παρείχε τόσο θεωρητική γνώση όσο και πρακτική εφαρμογή των γνώσεων στην πράξη μέσω της σχολικής εμπειρίας. Δίπλα μου είχα συνοδοιπόρους εξαιρετικούς καθηγητές που απλόχερα πρόσφεραν τόσο επιστημονική υποστήριξη όσο και προσωπική. Βέβαια, το ταξίδι της γνώσης δεν τελειώνει  ποτέ, συνεπώς είναι απαραίτητο να ενημερωνόμαστε συχνά για τις επιστημονικές εξελίξεις και να εμπλουτίζουμε συνεχώς τις γνώσεις μας.   

Δήμητρα Αντωνίου

Πρώτη αριστεύσασα του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών (έτος αποφοίτησης 2020)
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Ονομάζομαι Αντωνίου Δήμητρα και είμαι πλέον απόφοιτος του προγράμματος Μουσικής Παιδαγωγικής. Έχοντας περάσει όλα τα σχολικά μου χρόνια στη Σίφνο κατέληξα μετά το πέρας των προπτυχιακών μου σπουδών να διοριστώ ως νηπιαγωγός στην Αστυπάλαια. Το μαγικό είναι οτι ακόμη και σ’ αυτά τα απομονωμένα νησιά η μουσική έβρισκε τρόπους να με πλησιάζει. Ο σύνδεσμος “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” μέσω της δράσης του με έβαλε στον μαγικό κόσμο της μουσικής και το εξ αποστάσεως πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μου έδωσε τις απαραίτητες γνώσεις για να βάλω σ’ αυτόν τον κόσμο και τους δικούς μου μαθητές!!

Τάσος Ψυχογυιόπουλος

Ο Τάσος Ψυχογυιόπουλος κατάγεται από την Ελλάδα και ξεκίνησε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Δημοτική Εκπαίδευση) τo 2015. Παράλληλα με τις σπουδές του, έλαβε μέρος σε πλήθος εξω-ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων που διοργάνωνε το Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως student assistant στο School of Business.

Τα τελευταία έτη των σπουδών του ανέπτυξε ερευνητικά ενδιαφέροντα για τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών και ειδικότερα για τις επιτελικές λειτουργίες. Το καλοκαίρι του 2020 παρουσίασε την πτυχιακή του εργασία με τίτλο «Μια Συστηματική Βιβλιογραφική Μελέτη του Κοινωνικο-οικονομικού Επιπέδου, των Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Παραγόντων και των Επιτελικών Λειτουργιών στην Παιδική Ηλικία» και ολοκλήρωσε το πτυχίο του με βαθμό CPA 3,51.

Συνάμα με τη συγγραφή της εργασίας του, πραγματοποίησε αιτήσεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Ολλανδίας και έγινε δεκτός από τα πανεπιστήμια Ουτρέχτης και Άμστερνταμ. Εν τέλει, πήρε την απόφαση να συνεχίσει το ερευνητικό του ταξίδι στο Άμστερνταμ, όπου και κατοικεί από τον Αύγουστο του 2020, φοιτώντας στο πρόγραμμα Research Master in Child Development and Education.  

Ακαδημαϊκό Προσωπικό  

AERA Classroom Assessment SIG Distinguished Paper Award
Recipients: Elena Papanastasiou, Agni Stylianou-Georgiou
Paper title: Modelling test-taking metacognition and achievement.

 

SHARE
Published On: September 17th, 2020|Categories: Blog, OISTOS|
Συμμετοχή διδακτικού προσωπικού σε Συνέδρια, Διαλέξεις, Σεμινάρια και Εργαστήρια
Τελικός Αναστοχασμός για το μάθημα EDUE – 497 Σχολική Εμπειρία ΙΙΙ από άριστη διεθνή απόφοιτο του προγράμματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο «Οιστός»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέχνη & Ενσυνειδητότητα

Πολλές φορές νομίζουμε ότι είμαστε παρόντες σε μία δεδομένη στιγμή που κάνουμε κάτι, αλλά δεν είμαστε. Το μυαλό μας χάνεται σε άλλες σκέψεις, π.χ. συστηνόμαστε με κάποιον και αμέσως το επόμενο δευτερόλεπτο δεν θυμόμαστε το όνομά του, ή, όταν τα παιδιά μας μάς μιλάνε, ακούμε πραγματικά τι μας λένε;

Go to Top