Ο Καθηγητής Αχιλλέας Κ. Αιμιλιανίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής και τα μέλη της Συγκλήτου της Ακαδημίας για την εκλογή τους

Σε μια σημαντική και ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, πραγματοποιήθηκε η ειδική δημόσια συνεδρία κατά την οποία εγκαταστάθηκε ως Πρόεδρος ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, καθηγητής Αχιλλέας Κ. Αιμιλιανίδης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και πολιτιστικό χώρο της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε τη σημασία της λειτουργίας της Ακαδημίας ως σταθμό για την προώθηση της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών στην Κύπρο. Ο Δρ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Ακαδημία αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό που θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της κυπριακής κοινωνίας.

Ο Καθηγητής Αχιλλέας Κ. Αιμιλιανίδης, κατά την ομιλία του, τόνισε πως η Ακαδημία κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της πλήρους περιόδου λειτουργίας της και προτίθεται να εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της προσδοκώντας στη στήριξη της σύνολης πολιτείας, της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Σημείωσε πως: «Όταν καλείσαι να συντονίσεις το έργο ισχυρών προσωπικοτήτων, σκοπός πρέπει να είναι να συμβάλλεις στη σύνθεση και όχι να προωθείς ένα ατομικό όραμα. Είναι η συλλογικότητα επομένως αυτή που αποτελεί τη δύναμη της Ακαδημίας, το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες ξεκινούν από τα μέλη της. Η σύνθεση των μελών της Ακαδημίας είναι εκείνη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, που καθορίζει πόσο επιτυχημένη μπορεί να γίνει μια Ακαδημία.»

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της λογοτεχνίας και των τεχνών, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων της χώρας. Η λειτουργία της Ακαδημίας αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ακαδημαϊκής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Κύπρου.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει θερμά τον καθηγητή Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη για την εκλογή του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών καθώς επίσης και τα μέλη της Συγκλήτου που συμμετέχουν σε αυτήν. Η εκλογή τους αποτελεί αναγνώριση της ακαδημαϊκής τους αριστείας και της συμβολής τους στην προώθηση της επιστήμης και του πολιτισμού στην Κύπρο.