Loading Events

Η ψηφιακή επανάσταση (τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, αλγοριθμική λήψη αποφάσεων,  διαδίκτυο των πάντων κ.α.) που αποτελεί το θεμέλιο της ψηφιακής οικονομίας, διαταράσσει τις παραδοσιακές δομές της αγοράς εργασίας. Το πρόβλημα των σχέσεων ζωντανής εργασίας και νεκρής (μηχανικής) εργασίας,  η μετάβαση από την παραδοσιακή εργασία στην τηλεργασία, η άνθιση του «συνεργατικού» κοινωνικού χώρου κ.ά. είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της ψηφιακής καινοτομίας στις εργασιακές σχέσεις. Αυτές οι επιπτώσεις συνδέονται με τις νέες ανισότητες, νέες ανασφάλειες και νέους αποκλεισμούς.  Κατά αποτέλεσμα, οδηγούν σε νέες προσεγγίσεις  και νέες εφαρμογές του κοινωνικού κράτους, το οποίο εξακολουθεί να πορεύεται με μια βασική σταθερά, ότι οι αξίες του είναι διαχρονικές.

Επιχειρώντας να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 19.00-20.30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι Επιπτώσεις της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Εργασία». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων της Σχολής υπό τον γενικό τίτλο «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης» (Επ. 20) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Σελίδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook και το κανάλι της Νομικής Σχολής στο YouTube.

Συζητούν: 

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ‘Δικτύου’, Πρόεδρος της επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, πρ. Υπουργός, πρ. Επίτροπος ΕΕ.

Χρήστος Ιωάννου, Οικονομολόγος, Διευθυντής Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ

Δημήτριος Κουκιάδης, Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Χρήστος Παπαστυλιανός,  Πρόεδρος Τμήματος Νομικής, Αναπλ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

 

Συντονίζει:

Αντώνης  Μανιτάκης,  Ομότιμος Καθηγητής, Επικεφαλής Επιστημονικού Συμβουλίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top