Home|Ημερίδα Νομικής Σχολής σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου
Loading Events
This event has passed.

Η σύγχρονη αποκεντρωμένη ψηφιακή τεχνολογία και το Δίκαιο. Θεσμικές προκλήσεις και αναγκαιότητες.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 19:00-21:00 | Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου, Ηράκλειο Κρήτης

Η Νομική Επιστήμη και το Δίκαιο, ως ενιαίο σύστημα νομοθέτησης και απονομής δικαιοσύνης, καλείται να ρυθμίσει συμπεριφορές, να αποτρέψει κινδύνους και να προστατεύσει δικαιώματα σε ένα πεδίο που χαρακτηρίζεται από απουσία ορίων, έχει άυλο χαρακτήρα και οι εθνικές έννομες τάξεις αδυνατούν να ασκήσουν έλεγχο, διότι τα φαινόμενα και οι εξελίξεις είναι πλανητικής εμβέλειας.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι τόσο σημαντικές και ραγδαίες που οι κανόνες, είτε εθνικοί είτε υπερεθνικοί, χάνουν την ρυθμιστική τους αξία και ικανότητα, καθώς ξεπερνιούνται από τα νέα τεχνολογικά δεδομένα κάθε φορά. Η αποκεντρωμένη παγκοσμίως ψηφιακή τεχνολογία, το blockchain, οι απεριόριστες δυνατότητες του και εφαρμογές του, και τα κρυπτονομίσματα έχουν διαμορφώσει ένα «τοπίο» γεμάτο προκλήσεις για το νομοθέτη, αλλά και τον εφαρμοστή του δικαίου.

Η ανάγκη για κανόνες και ρυθμίσεις με κανονιστική επάρκεια, που να αποτρέπει το θνησιγενές των νομοθετικών πρωτοβουλιών, και η ανάγκη για ερμηνευτικές μεθόδους του νόμου που να προσδίδουν βάθος χρόνου στις ρυθμίσεις αποτελούν τη μεγάλη σημερινή πρόκληση για το νομοθέτη, το νομικό, το δικηγόρο και τον δικαστή.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου μας με τη συγκεκριμένη ημερίδα συμμετέχει στη σχετική επιστημονική συζήτηση και συνεισφέρει με τις εισηγήσεις στην επιστημονική έρευνα και στις σύγχρονες αναζητήσεις.

Η ετήσια ανασκόπηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζει ορισμένες από τις κύριες δραστηριότητες της Σχολής κατά τη διάρκεια του 2018, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μια από τις πλέον δραστήριες σχολές του είδους της στην περιοχή.

Διαβάστε την ετήσια ανασκόπηση της Νομικής Σχολής εδώ

Πρόγραμμα Ημερίδας:

1. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν οι ακόλουθοι:

  • Δήμαρχος Ηρακλείου ή εκπρόσωπός του
  • Εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

2. Ομιλίες

  • Δημήτρης Αναστασόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
  • Ιωάννης Θ. Αβαρκιώτης, Δικηγόρος, Πρόεδρος Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ)
  • Γεώργιος Β. Κάββαλος, Δικηγόρος, L.L.B / L.L.M, Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Ηράκλειου

Συντονισμός: Γρηγόρης Μιχαηλίδης, Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου

Γενική Ενημέρωση για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα βρίσκεται στο χώρο για να παρέχει πληροφόρηση και να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με:

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας
Λεωφ. Μεσογείων 265, Νέο Ψυχικό, 15451, Αθήνα
801 100 1212 – 210 6748293 | [email protected]

Δηλώστε Ενδιαφέρον για Πρόγραμμα Σπουδών

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα για να δηλώσετε ενδιαφέρον για συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, και για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες πριν την εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο θα απαντηθούν πολλές από τις ερωτήσεις σας πριν να σας γνωρίσουμε και από κοντά.

Πληροφορίες