Loading Events

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης | Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σας προσκαλεί, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στις 18:00, στη διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωση «Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας». Στην Ημερίδα θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και να ενημερωθείτε για μια σειρά από πλεονεκτήματα που προσφέρει, τα οποία το καθιστούν μοναδική επιλογή τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο με περισσότερους από 14,000 φοιτητές (εξ αποστάσεως και δια ζώσης), από πέραν των 100 χωρών, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Είναι επίσης το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδος με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική.

Αποτελεί δε την πρώτη επιλογή των εξ Ελλάδος φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό, εφόσον είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. και οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του τυγχάνουν πλήρης αξιολόγησης/αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Το Πανεπιστήμιο δέχεται αιτήσεις για εγγραφές στο Χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο 2021, του οποίου τα μαθήματα αρχίζουν στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή ενημέρωση και μάθετε για:  

 • Τα 100+ προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο
 • Τα Ελληνόφωνα τμήματα και προγράμματα σπουδών
 • Τα προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης 
 • Τις υποτροφίες, χορηγίες, καθώς και τις ειδικές υποτροφίες που προσφέρονται
 • Το εξειδικευμένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού «ΑΡΙΣΤΟΝ»
 • Τις νέες σύγχρονες εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, ίσως τις καλύτερες φοιτητικές εστίες της Ευρώπης
 • Την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Διεθνώς Αναγνωρισμένη Ακαδημαϊκή Αριστεία

 • Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021

Στα 801-1000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, μαζί με μόλις 8 άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Η κατάταξη αυτή ουσιαστικά τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα καλύτερα 4% παγκοσμίως.

 • Times Higher Education World University Rankings by Subject 2021

Μεταξύ των 301-400 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #1 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και ανάμεσα στα κορυφαία 100 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα.

 • Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2021

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία 201-250 πανεπιστήμια των χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες, μαζί με μόνο 10 άλλα ελληνικά πανεπιστήμια.

 • QS World University Rankings: EECA 2021

Στη θέση #126 στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region), στην οποία λειτουργούν 3,300 πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων της Περιοχής.

 • Times Higher Education University Impact Rankings 2021

Κατατάσσεται στη θέση #32 στην κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης, δηλαδή είναι #1 στην Κύπρο και στην Ελλάδα και ανάμεσα στα 15 κορυφαία πανεπιστήμια στην ΕΕ. Επιπλέον βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία 401-600 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

 • QS Stars University Ratings System 2020

5 QS Stars για Ιδρυματική Αριστεία, καθιστώντας το ως το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που επιτυγχάνει την εξαίρετη αυτή βαθμολογία, μαζί με μόνο άλλα 50 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στην οικονομική πτυχή

Ενώ το επίπεδο σπουδών είναι εφάμιλλο κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δίδακτρα, το κόστος διαμονής και διατροφής, καθώς και άλλα βασικά έξοδα ζωής, είναι συγκριτικά χαμηλότερο και καθιστά την επιλογή του μια πολύ συμφέρουσα επένδυση.

Ενδεικτικά, αν κάποιος συγκρίνει το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το κόστος σπουδών σε άλλους δημοφιλείς πανεπιστημιακούς προορισμούς, εύκολα θα αντιληφθεί πως είναι κατά 30% με 50% χαμηλότερο. Τρανό παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, αφού ακόμα και στην περίπτωση που τα δίδακτρα είναι χαμηλότερα, το γενικότερο κόστος ζωής είναι κατά πολύ ψηλότερο. Σημειώνεται ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος των σπουδών σε Βρετανικά πανεπιστήμια, με το ύψος των διδάκτρων να επιστρέφει στα προ-ενταξιακά επίπεδα από το επερχόμενο κιόλας ακαδημαϊκό έτος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και μάθησής που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αποτελεί μια άριστη επιλογή για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Γίνε σήμερα μέλος της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας στην Κύπρο

Ενημερώσου έγκαιρα και ξεκίνα τις σπουδές σου δυναμικά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο είναι σε θέση να υποδεχθεί τους υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές για το Χειμερινό εξάμηνο 2021, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανάλογα με τις συνθήκες οι οποίες θα επικρατήσουν.

Παρουσιάζουν:

Δρ Παναγιώτης Αγγελίδης
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων

Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς
Αντιπρόεδρος Φοιτητικών Υπηρεσιών
Αναπληρωτής Καθηγητής
Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Νικόλας Ιωαννίδης
Διευθυντής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων

Αναστάσιος Δημητρίου
Διευθυντής Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών

Εύη Λυρώνη
Ανώτερη Σύμβουλος Εισδοχής Φοιτητών

Ντέπη Φτανού
Σύμβουλος Εισδοχής Φοιτητών

Βάλια Πασπαράκη
Σύμβουλος Εισδοχής Φοιτητών

Δηλώστε Ενδιαφέρον για Πρόγραμμα Σπουδών

Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα για να δηλώσετε ενδιαφέρον για συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, και για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες πριν την εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο θα απαντηθούν πολλές από τις ερωτήσεις σας πριν να σας γνωρίσουμε και από κοντά.

Πληροφορίες

Share This, Choose Your Platform!

Go to Top