ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ (Συνέντευξη στο Ράδιο Πολίτης 8/9/2020)

Απαιτούνται ριζοσπαστικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία είναι η χειρότερη από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.  Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ η πολιτική της ΕΕ είναι καλύτερη από αυτή της προηγούμενης κρίσης, οι δράσεις που έχουν ήδη αναληφθεί δεν αρκούν.  Τελικά θα απαιτηθεί ένα νέο Σχέδιο Μάρσιαλ για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Αυτό θα περιλαμβάνει μια επεκτατική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική.  Εν ολίγοις για τη χρηματοδότηση των διαφόρων δράσεων θα απαιτηθεί τύπωμα νέου χρήματος.  Σημειώνεται συναφώς ότι ο τέως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τελικά θα απαιτηθεί διαγραφή δημόσιου χρέους.

Και στην περίπτωση της Κύπρου είναι απαραίτητη μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική καθώς και μια συνετή διαχείριση δημόσιων πόρων. Η κρίση επίσης παρέχει την ευκαιρία για να οικοδομηθεί ένα νέο κοινωνικο-οικονομικό υπόδειγμα το οποίο να είναι σε θέση να δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης.