6η Ημερίδα «Χειραψία με την Τεχνολογία», από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β΄, και Γ΄ Λυκείου και πραγματοποιείται στις 23 Μαρτίου

Πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά η εκπαιδευτική ημερίδα «Χειραψία με την Τεχνολογία» (Handshake with ICT 2019), στο πλαίσιο της οποίας δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές Α’, Β΄, και Γ΄ Λυκείου να εξερευνήσουν τις προοπτικές καριέρας στον Τομέα των Tεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής και τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυπριανού Λούη.

Στη φετινή ημερίδα, που θα λάβει χώρα στις 23 Μαρτίου, από τις 09:30 μέχρι τις 14:30 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καθηγητές του Τμήματος για τον συγκεκριμένο τομέα, να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες αλλά και βιωματικές εμπειρίες, οι οποίες θα τους φανούν πολύτιμες για την επιλογή της επαγγελματικής τους κατεύθυνσης.

Ορισμένες από τις θεματολογίες που θα καλυφθούν, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν τα κινούμενα σχέδια, τη βιομηχανία παιχνιδιών, τη ρομποτική, την απεικόνιση μεγάλων δεδομένων, τη διαδικασία «διείσδυσης» σ’ έναν web-server και άλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ημερίδα συμμετείχαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1000 μαθητές, 60 καθηγητές και 40 ακαδημαϊκοί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και τη διαδικασία εγγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.