Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ και το Τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανανέωσαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην προώθηση του τομέα της νοσηλευτικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Με την ανανέωση του μνημονίου επισφραγίζεται η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Επιπλέον, οι συμβαλλόμενοι δεσμεύονται να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα αριστείας, καινοτομίας και συνεργασίας στη νοσηλευτική εκπαίδευση, έρευνα και πρακτική.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην τελετή για την υπογραφή του μνημονίου παρευρέθηκαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας, Καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Χρίστος Πέτρου και η Δρ. Μόνικα Νικηταρά, Συντονίστρια του Προγράμματος Νοσηλευτικής.

Τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δρ. Σταύρος Βρυωνίδης, ο Αντιπρόεδρος Δρ. Αριστείδης Χωραττάς, ο Ταμίας Νίκος Χριστοφόρου και το Μέλος Κυριάκος Ξυδιάς.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Χρίστος Πέτρου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας και τόνισε ότι η συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς επικεντρώνεται στη νοσηλευτική εκπαίδευση και επεκτείνεται στην προώθηση της διεπαγγελματικής συνεργασίας στα επαγγέλματα υγείας. «Η δέσμευσή μας», δήλωσε, «για την παροχή μιας ολοκληρωμένης και διαρκώς εξελισσόμενης εκπαίδευσης ενισχύεται μέσω αυτής της συνεργασίας προς όφελος της φροντίδας υγείας».

Ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ., Δρ. Σταύρος Βρυωνίδης, από την πλευρά του, πρόσθεσε ότι η στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα βοηθήσει στην υποστήριξη και την ανάπτυξη των επαγγελματιών νοσηλευτικής. Ανέφερε επίσης, πως «αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τη συλλογική μας πείρα και τους πόρους προς όφελος τόσο των μελών μας όσο και των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε».

Καταληκτικά, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το διδακτικό προσωπικό, τα μέλη του ΠΑΣΥΝΜ και τη νοσηλευτική κοινότητα γενικότερα.