Βράβευση Φοιτητή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Στο 13ο Συνέδριο Χημείας Κύπρου – Ελλάδας

Ο φοιτητής του Προγράμματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Στέλιος Μαυρογιάννης, μοιράστηκε το 3ο βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης με τίτλο «Design & Synthesis of Kisspeptin 10 analogs». Στην αναρτημένη ανακοίνωση παρουσίασε μέρος της εργαστηριακής διπλωματικής εργασίας του, την οποία εκπόνησε υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Γιάννη Σαρηγιάννη.

Το 13ο Συνέδριο Χημείας Κύπρου – Ελλάδας, με τίτλο «Ο Περιοδικός Πίνακας: Το θεμέλιο της ζωής. Η κοινή γλώσσα της επιστήμης», διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών (ΠΕΕΧ) και την Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), από 31 Οκτωβρίου έως και 3 Νοεμβρίου 2019. Πρόκειται για ένα συνέδριο το οποίο ξεπέρασε τις 300 συμμετοχές με μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Συνολικά, 72 ομιλητές παρουσίασαν θέματα σχετικά με διάφορους τομείς της Χημείας, ενώ ο αριθμός των αναρτημένων ανακοινώσεων ξεπέρασε τους 85.

Μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, καθώς και φοιτητές των προγραμμάτων Φαρμακευτικής και Βιολογίας του Ανθρώπου του Τμήματος Επιστημών Ζωής & Υγείας, συμμετείχαν και ανέδειξαν τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με μία ομιλία και 13 αναρτημένες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας λειτουργεί η πρώτη και μοναδική ερευνητική μονάδα συνθετικών πεπτιδίων στην Κύπρο.