Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στο πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 | Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία

Καθηγητές του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετέχουν στο πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α) σε συνεργασία με τα Κυπριακά Πανεπιστήμια. Πρόκειται για μονοήμερο επιστημονικό συνέδριο, το οποίο θα αποτελείται από στρογγυλές τράπεζες με θεματολογία από διάφορους τομείς της Αθλητικής Επιστήμης και της Φυσικής Αγωγής όπως η υγεία, η απόδοση και η αθλητική παιδαγωγική, και με ομιλητές Αθλητικούς Επιστήμονες, Ιατρούς και άλλους Ακαδημαϊκούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Προεδρος του Εθνικού Κέντρου ‘Exercise is Medicine Cyprus’, Δρ. Χριστόφορος Γιαννάκη, θα είναι ένας εκ των δύο προέδρων της επιστημονικής επιτροπής και ομιλητής στη συζήτηση 1ης Στρογγυλής Τράπεζας: ‘Άσκηση, Ύπνος και Υγεία’, με την παρουσίαση του να έχει ώς θέμα: «Η άσκηση ως μέσο αντιμετώπισης των διαταραχών του ύπνου»

Η Δρ. Ελένη Ανδρέου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, θα προεδρεύει της συζήτησης 2ης  Στρογγυλής Τράπεζας: ‘Βιοχημεία – Φυσιολογία της Άσκησης / Αθλητική Διατροφή’.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Γιώργος Αφάμης, θα είναι ομιλητής στη συζήτηση 2ης  Στρογγυλής Τράπεζας, με την παρουσίαση του να έχει ώς θέμα: «Ενυδάτωση, άσκηση και αθλητική απόδοση».

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Κωνσταντίνος Τσουλούπας, θα είναι ομιλητής στη συζήτηση 3ης Στρογγυλής Τράπεζας: ‘Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης’, με την παρουσίαση του να έχει ώς θέμα: «Αυτορρύθμιση και μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης».

Η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, θα είναι ομιλήτρια στη συζήτηση 4ης Στρογγυλής Τράπεζας «Αθλητική Παιδαγωγική / Διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής», με την παρουσίαση της να έχει ώς θέμα: «Ο δημιουργικός χορός στο δημοτικό: οφέλη και καλές πρακτικές».

Το συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Κόστος Συμμετοχής: €50
Μέλη ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α.: €20
Φοιτητές: Δωρεάν

Τα δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα για αγορά, την μέρα του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σχετική εκδήλωση της ομάδας στο Facebook.