Τελετή Αποφοίτησης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Πρύτανης Πουγιούτας: «Ο τίτλος σπουδών σας αποτελεί εγγύηση παγκόσμιας αναγνώρισης και επαγγελματικής αποκατάστασης»

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργάνωσε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 την τελετή αποφοίτησης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Στην ομιλία της, η επίσημη προσκεκλημένη, Καθηγήτρια Νάνση Πουλούδη, Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εκλεγμένη Πρόεδρος του Association for Information Systems (AIS), απευθυνόμενη στις απόφοιτες και απόφοιτους της Σχολής ανέφερε: «Ο τίτλος σπουδών που λαμβάνετε σήμερα πιστοποιεί την εις βάθος και επικαιροποιημένη γνώση σας στο πεδίο σπουδών σας».  Προσέφερε, δε, πέντε συστάσεις και μια συμβουλή. Συνέστησε πίστη στις ικανότητες που διαθέτουμε και αναβάθμισής τους μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία της φροντίδας του εαυτού μας από ψυχική κα σωματική σκοπιά. Ανέδειξε τη σημασία της δικτύωσης (πέρα από τα όρια των κοινωνικών δικτύων) στις επαγγελματικές κοινότητες και στην προσωπική και κοινωνική ζωή του κάθε ανθρώπου. Χρησιμοποιώντας ως μεταφορά τους μαύρους κύκνους, τόνισε ότι στη σύγχρονη εποχή το απροσδόκητο είναι πλέον συχνό φαινόμενο και η διαχείρισή τους χρειάζεται ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Ολοκλήρωσε τις συστάσεις της τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι βασικές αξίες στη ζωή μας γιατί εκείνες που μας καθοδηγούν να διαμορφώσουμε αυτό τον κόσμο σε ένα καλύτερο τόπο.  Η Καθηγήτρια Πουλούδη κράτησε για το τέλος μια συμβουλή: να ακολουθήσει η καθεμιά και ο καθένας αυτό που του υπαγορεύει η καρδιά του. «Κάθε τι που μας βοηθά να αναπτυχθούμε είναι μια καλή κατεύθυνση. Ακολουθήστε την και χαρείτε την με την ψυχή σας», κατέληξε.

Λόγω απουσίας του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Φίλιππου Πουγιούτα, ο Ανώτερος Αντιπρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς, ηγήθηκε της ακαδημαϊκής πομπής και ανέγνωσε την ομιλία του Πρύτανη.

Στην ομιλία του, ο Πρύτανης ανέδειξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εστίασε στις σημαντικές παγκόσμιες κατατάξεις του, ιδιαίτερα στην πρόσφατη κατάταξή του ανάμεσα στα 601-800 καλύτερα του κόσμου από το Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022.  Αναφορά έκανε επίσης στη σημαντική κατάταξη του Πανεπιστημίου στα 180 καλύτερα νέα πανεπιστήμια του κόσμου, από το Times Higher Education Young University Rankings 2022.

Απευθυνόμενος, δε, στις απόφοιτες και αποφοίτους της Σχολής, ο Πρύτανης Πουγιούτας σημείωσε στην ομιλία του: «Η αποφοίτησή σας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αγαπητές απόφοιτες και αγαπητοί απόφοιτοι, θα πρέπει να σας γεμίζει με ιδιαίτερη περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Ο τίτλος σπουδών που θα σας απονεμηθεί από ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου αποτελεί εγγύηση παγκόσμιας αναγνώρισης και επαγγελματικής αποκατάστασης. [..] Απαντήστε στις σημερινές και αυριανές προκλήσεις, σκεφτείτε ανατρεπτικά, δημιουργικά και καινοτόμα και δώστε το δικό σας στίγμα στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Ως απόφοιτες και απόφοιτοι της Σχολής Διοίκησης επιχειρήσεων, αναμένεται να είστε εσείς η κινητήρια δύναμη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην αγορά εργασίας».

Η Κοσμητόρισσα της Σχολής, Καθηγήτρια Αγγελική Κοκκινάκη, με τη σειρά της, υπογράμμισε την διεθνή ανάδειξη της Σχολής μέσα από την κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στα 250 καλύτερα του κόσμου στον τομέα της Διοίκησης και των Οικονομικών, στη διεθνή κατάταξη Times Higher Education World University Rankings by Subject.  Τόνισε επίσης το πνεύμα καινοτομίας που διακατέχει τη Σχολή με την προσφορά του Προγράμματος “Blockchain and Digital Currency” και δια ζώσης (πέραν της δια εξ αποστάσεως μεθόδου διδασκαλίας), την προσφορά εξειδικευμένων διαδικτυακών σεμιναρίων στο Digital Currency, DiFi και Διαχείριση Έξυπνων Πόλεων, αλλά και τη διοργάνωση των Μ Competitions και Μ Conferences για την ανάδειξη μοντέλων πρόβλεψης.

Υπογράμμισε, επίσης την πιο πρόσφατη διεθνή καινοτομία της Σχολής, την Πρωτοβουλία UNIC Open Metaverse. Η Καθηγήτρια Κοκκινάκη κάλεσε τις απόφοιτες και τους αποφοίτους να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες που απέκτησαν από τις σπουδές τους πέρα από τον επαγγελματικό τους χώρο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να αναπτύξουν διαπροσωπικές και διεπιστημονικές συνέργειες, για να αντιμετωπίσουν τα πολύπλοκα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Κάλεσε, δε, όλες και όλους να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη σε όσους τους προσέφεραν στήριξη και ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης: τους γονείς, τους φίλους, την οικογένεια και τους καθηγητές τους. Ολοκλήρωσε τονίζοντας πως η Σχολή θα είναι πάντα στη διάθεσή τους και θα επιδιώκει να μαθαίνει την εξέλιξή τους  καταλήγοντας πως «αν και σας αποχαιρετούμε σήμερα, δε σας αποχωριζόμαστε»

Ειδική μνεία έγινε σττους πρωτεύσασα και πρωτεύσαντα του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, κ. Μιχαέλλα Ρωσσίδου (απόφοιτη του προπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), και  κ. Χαράλαμπο Διονυσόπουλο (απόφοιτο του μεταπτυχιακού προγράμματος Blockchain and Digital Currency.  Η κ. Μ. Ρωσσίδου εκφώνησε λόγο εκ μέρους των αποφοίτων.

Η τελετή αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με την επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Ανώτερο Αντιπρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνο Φελλά και την Κοσμητόρισσα της Σχολής, Καθηγήτρια Αγγeλική Κοκκινάκη.