Συνεργασία Παν. Λευκωσίας με το κορυφαίο στην πληροφορική πανεπιστήμιο ITMO της Αγίας Πετρούπολης

Υπογραφή Συμφωνίας από τον Πρύτανη Πουγιούτα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το κορυφαίο στην πληροφορική κρατικό πανεπιστήμιο ITMO (en.itmo.ru) της Αγίας Πετρούπολης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προσφορά μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πληροφορική – Ασφάλεια Κυβερνοχώρου» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία μετά από ένα χρόνο σπουδών (60 ECTS), να συμπληρώσουν ακόμα ένα χρόνο σπουδών (60 ECTS) στο Πανεπιστήμιο ITMO. Οι σπουδές στην Αγία Πετρούπολη περιλαμβάνουν, εκτός από εξειδικευμένα μαθήματα στον εν λόγω τομέα αιχμής, διπλωματική εργασία και πρακτική άσκηση. Οι φοιτητές θα αποκτούν τον τίτλο σπουδών «MSc Information Security» από το πανεπιστήμιο του IΤΜΟ.

Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας υπέγραψε τη σχετική συμφωνία παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής «Secure Information Technologies» του πανεπιστημίου του ΙΤΜΟ, Καθηγητή Zakoldaev Danil Anatolievch και της Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγήτριας Αθηνάς Στασοπούλου.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον Καθηγητή Anatolievch, δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να συνεργάζεται με το καλύτερο, στον τομέα της Πληροφορικής, πανεπιστήμιο της Ρωσίας και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στο συγκεκριμένο τομέα. Ο Πρύτανης ευχαρίστησε επίσης και συγχάρηκε θερμά την Καθηγήτρια Στασοπούλου για την νέα αυτή επιτυχία του Τμήματος Πληροφορικής.

Ο Καθηγητής Anatolievch δήλωσε πολύ ευτυχής που δύο διακεκριμένα πανεπιστήμια ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης και έρευνας και έτοιμος για περαιτέρω συνεργασίες. Ευχαρίστησε, με τη σειρά του, τόσο τον Πρύτανη Πουγιούτα, όσο και την Καθηγήτρια Στασοπούλου για την άψογη συνεργασία κατά την επίτευξη της συμφωνίας.

Τέλος η Kαθηγήτρια Στασοπούλου δήλωσε περήφανη για τη νέα επιτυχία του Τμήματος, η οποία, όπως ανάφερε, «καταδεικνύει τη διεθνή αναγνώριση και σεβασμό που χαίρει το Τμήμα Πληροφορικής και οι καθηγητές του από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού». Στη συνέχεια, και αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, αναφέρθηκε στα προγράμματα αιχμής του τμήματος και ειδικά στα νέα προγράμματα στον τομέα της Επιστήμης Δεδομένων (Data Science), τα οποία αναμένεται να προσφερθούν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.