Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη

Την Τετάρτη 17 Απριλίου του 2024, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη με τίτλο «Η κυριαρχία στο θολό τοπίο της παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Καθηγητής και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αχιλλέας Αιμιλιανίδης. Ο κος Αιμιλιανίδης εξήρε το έργο του Καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη λέγοντας πως είναι τιμή για τη Σχολή και το Πανεπιστήμιό μας να συνεργάζονται μαζί του. Υπενθυμίζεται ότι ο Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Χρίστος Κληρίδης, Καθηγητής Νομικής και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick, ο Χρήστος Παπαστυλιανός, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής και Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Κωνσταντίνος Στρατηλάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο Χρήστος Παπαστυλιανός αναφέρθηκε σε αρκετά σημεία του βιβλίου με ιδιαίτερη έμφαση στη μνημονική Ελλάδα και τις μορφές κυριαρχίας της περιόδου εκείνης. Ο Χρίστος Κληρίδης αναφερόμενος στην έννοια της κυριαρχίας, όπως, την επεξηγεί ο Καθηγητής Μανιτάκης επεσήμανε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό οδηγό για το κυπριακό πρόβλημα, καθότι τα ζητήματα κυριαρχίας είναι ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων. Από τη μεριά του, ο Κωνσταντίνος Στρατηλάτης αναφέρθηκε στο κρατικό φαινόμενο στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και ανέλυσε την άποψη του συγγραφέα για το νέο ρόλο του Κράτους και τη θεσμική του ενδυνάμωση.

Στην αντιφώνησή του ο συγγραφέας αναφέρθηκε στους δεσμούς του με την Κύπρο και στην ευκαιρία που του δίνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για έρευνα και συγγραφή. Απευθύνθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο των φοιτητών με νουθεσίες για την επιστημονική και ακαδημαϊκή πορεία τους.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Γρηγόρης Μιχαηλίδης.