Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Συμμετέχει στο 4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής

Στο εισηγητικό κομμάτι συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Λευτέρης Ζαχαρία και η Λέκτορας του τμήματος Φαρμακευτικής Δρ Αλίκη Πελετίδη

Μέσα στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων στον τομέα των επιστημών υγείας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο «4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής» που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2022 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο απευθύνεται στους φοιτητές των προγραμμάτων/σχολών Φαρμακευτικής, καθώς και των λοιπών προγραμμάτων/σχολών Επιστημών Υγείας με στόχο την κινητοποίηση των φοιτητών, έτσι ώστε να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη, να αναπτύξουν έναν τρόπο πρακτικής κατανόησης της Φαρμακευτικής Επιστήμης, να έρθουν σε επαφή με νέους τομείς και νέες ανακαλύψεις των φαρμακευτικών επιστημών αλλά και την εργαστηριακή πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες με θέματα που τους ενδιαφέρουν, ενώ παράλληλα, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου θα ετοιμάσουν παρουσιάσεις που θα συνοδεύονται από προσομοίωση περιστατικών (case study) και βιωματικών εργαστηρίων (workshops). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο, αλλά και να αντιστοιχίσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις σε πραγματικά προβλήματα. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να συνεργαστούν με συναδέλφους για την επίλυση ζητημάτων υγείας που αφορούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει δυναμικά στο 4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής αφού οι δράσεις και η κοινωνική αξία που έχουν επίδραση στην κοινωνία και την υγεία βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα της ομάδας στο Facebook.