Δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Στην Επιχειρηματική Εκπαίδευση: Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων

Διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί Με Διεθνές Κύρος στην Κύπρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Junior Achievement Κύπρου συνδιοργάνωσαν το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επιχειρηματική Εκπαίδευση, με θέμα «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2024, από τις 8:00 μέχρι τις 13:30, στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Καθώς το 2023, έχει οριστεί ως Έτος Δεξιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το φετινό συνέδριο επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιχειρηματική εκπαίδευση έχει συγκεντρώσει σημαντικό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό λόγω της δυνατότητάς της να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική προσαρμογή, την προσωπική ανάπτυξη και την ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων και της ισότητας εντός των εκπαιδευτικών πλαισίων.

Η επιχειρηματικότητα είναι εγγενώς δυναμική, περιλαμβάνοντας τη δημιουργία, την αλλαγή και την οραματική σκέψη. Περιλαμβάνει διαδικασίες ανάπτυξης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, απαιτώντας τόσο ενέργεια όσο και πάθος για την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και δημιουργικών λύσεων που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Η επιχειρηματικότητα προσφέρει ίσες ευκαιρίες εξέλιξης σε όλα τα άτομα και μπορεί να καλλιεργηθεί ως επιλογή τρόπου ζωής για όσους αναζητούν επιτυχημένες σταδιοδρομίες και ζωές. Με βάση έρευνες που επιβεβαιώνουν τη διδακτικότητά της, η επιχειρηματικότητα έχει ενσωματωθεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα επίπεδα, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της αγοράς και στα εθνικά εκπαιδευτικά πλαίσια.

Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επιχειρηματική Εκπαίδευση διερεύνησε τις επιστημονικές θεωρίες που στηρίζουν την επιχειρηματική εκπαίδευση, τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις στην επιχειρηματική εκπαίδευση και την εφαρμογή της σε διάφορα εκπαιδευτικά επίπεδα. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων μέσω συναρπαστικών συζητήσεων και παρουσιάσεων.

Διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες στην επιχειρηματική εκπαίδευση μοιράστηκαν την έρευνα και τις πρακτικές τους στο συνέδριο. Οι αξιότιμοι ομιλητές μας ήταν ο Αλέξανδρος Κακούρης, Επίκουρος Καθηγητής Επιχειρηματικής Μάθησης και Εκπαίδευσης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ο Δρ Στυλιανός Γιατρός και η Αντωνία Χρίστου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και η Καθηγήτρια Δέσπω Κτωρίδου, Επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το συνέδριο διεξήχθη στην ελληνική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες/ούσες έλαβαν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Ο Junior Achievement Cyprus είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού JA Worldwide και ειδικεύεται στην επιχειρηματικότητα, τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό και την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο www.jacyprus.org.