Home|Επιτυχίες στις εξετάσεις διορισίμων

«Οιστός», Τεύχος 4

2022

Διακρίσεις / Επιτυχίες

Επιτυχίες στις εξετάσεις διορισίμων

Ελένη Ανδρέου

Επιτυχία απόφοιτης του Τμήματος στις εξετάσεις διορισίμων
Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον κλάδο Επιστημών Αγωγής με πρώτο πτυχίο στη Μουσική Εκπαίδευση (2009) και δεύτερο πτυχίο στην Προδημοτική Εκπαίδευση (2013

Ως απόφοιτη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε βιωματικά εργαστήρια που μου έδωσαν ερεθίσματα στη μετέπειτα πορεία μου.

Ένα από τα βιωματικά εργαστήρια ήταν η διασκευή του παραμυθιού «Οδός Χρυσόσκονης». Με τη βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας διασκευάσαμε το παραμύθι για θεατρική παράσταση όπου είχα την ευκαιρία να πρωταγωνιστώ. Επιπλέον, το παραμύθι αυτό, το είχαμε επεξεργαστεί διαθεματικά μέσα από τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Μέσα από τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων, είχα την ευκαιρία να αποκτήσω εφόδια που με βοήθησαν στα πρώτα βήματα της εργοδότησής μου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της Σχολικής Εμπειρίας είχα την ευκαιρία να θέσω σε εφαρμογή αυτά που είχα διδαχθεί. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η Σχολική Εμπειρία ΙΙΙ, καθώς με την ολοκλήρωσή της, είχα εργοδοτηθεί από το νηπιαγωγείο στο οποίο εργάζομαι για 9η συνεχή χρόνια.

Τέλος, η συνεχής επιμόρφωση όλων αυτών των χρόνων καθώς και τα βασικά εφόδια που έλαβα από το Πανεπιστήμιο ως προς τον τρόπο μελέτης και επεξεργασίας της γνώσης, με οδήγησαν στην υψηλή επιτυχία μου στις εξετάσεις των διορισίμων το 2021.

Μαρία Χατζηαναστάση

Πρωτιά στις εξετάσεις διορισίμων από συνεργάτιδα του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών

Σημαντική επιτυχία για τη συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Μαρία Χατζηαναστάση, η οποία εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κατάταξη του καταλόγου διορισίμων, αφού παρακάθισε στις εξετάσεις Νοεμβρίου 2019. Τόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όσο και ο κατάλογος διορισίμων ανακοινώθηκαν από την Υπηρεσία Εξετάσεων και την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αντίστοιχα τον Μάρτιο 2021. Η Μαρία σημείωσε ψηλό επίπεδο επιτυχίας στις εξετάσεις, το οποίο σε συνδυασμό με τη μοριοδότηση των επιπρόσθετων προσόντων που έχει, την έφεραν στην πρώτη θέση του καταλόγου διορισίμων.

Η Μαρία Χατζηαναστάση είναι μάχιμη εκπαιδευτικός και από το 2018 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αρχικά ως ερευνήτρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα DIALLS (Dialogue and Argumentation for Cultural Literacy Learning in Schools) και αργότερα ως διδάσκουσα στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ειδικής Εκπαίδευσης και στο Διαπανεπιστημιακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Σύγχρονο Παιδικό και Εφηβικό Βιβλίο: Αναγνωστικές προσεγγίσεις και δημιουργική γραφή». Είναι απόφοιτος Δημοτικής Εκπαίδευσης με δευτερεύον πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση Αναλυτικά Προγράμματα και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Παιδική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι μέλος σε διάφορους ερευνητικούς και άλλους οργανισμούς που αφορούν την παιδική λογοτεχνία όπως στο International Research Society for Children’s Literature (IRSCL), στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και στο Children’s Literature Graduate Unit (School of English Literature, Language and Linguistics – Newcastle University). Το ερευνητικό της έργο έχει παρουσιαστεί και δημοσιευτεί σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και έχει υποβληθεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε επιμελημένους τόμους. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διασταύρωση μεταξύ παιδικής λογοτεχνίας, γλώσσας και εκπαίδευσης στο πλαίσιο σύγχρονων προσεγγίσεων τόσο στην παιδική λογοτεχνία όσο και στην εκπαίδευση.

SHARE
Published On: October 15th, 2022|Categories: Blog, OISTOS|
Βραβείο κοινωνικής προσφοράς
Διατμηματικές συνεργασίες φοιτητών του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών

Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο «Οιστός»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραβείο κοινωνικής προσφοράς

Η Καλλιόπη Παπαδοβασιλάκη, απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών, του Προγράμματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Σχολής Επιστημών Αγωγής άξια να παραλάβει το βραβείο κοινωνικής προσφοράς.

Go to Top