Home|Διακρίσεις / Επιτυχίες 

Διακρίσεις / Επιτυχίες 

Απόφοιτοι του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών 2020-2021

Σοφία Λυσιώτου

Πρώτη αριστεύσασα του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών 
Προπτυχιακό Πρόγραμμα Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Τι ωραία που είναι η φοιτητική ζωή λένε όλοι! Τι τέλεια που θα περάσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών σου! Σίγουρα αυτά είναι κάποια πράγματα που ακούς από συγγενείς, φίλους και γνωστούς πριν πας για σπουδές. Η αλήθεια είναι πως η φοιτητική ζωή έχει και τις δυσκολίες της. Μόλις τελειώσεις από το διάβασμα του λυκείου, έρχεται το διάβασμα του πανεπιστημίου. Εργασίες, ενδιάμεσες εξετάσεις, τελικές εξετάσεις του εξαμήνου… Και σίγουρα όλα αυτά είναι απαιτητικά και σε κάνουν πολλές φορές να θέλεις να τα παρατήσεις! Αυτό που με έκανε εμένα να θέλω να συνεχίσω και να μην τα παρατήσω είναι επειδή διάλεξα να σπουδάσω αυτό που πραγματικά ήθελα. Για αυτό θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το επάγγελμα, που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε, να είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και θέλουμε να κάνουμε για την υπόλοιπή μας ζωή.

Η φοιτητική ζωή δεν είναι όμως μόνο διάβασμα. Στο πανεπιστήμιο κάνεις καινούριες φιλίες. Φιλίες που συχνά κρατάνε για μια ολόκληρη ζωή. Οι φίλοι σου είναι αυτοί που σε στηρίζουν, που σε βοηθάνε. Προχωράς στον ίδιο δρόμο, μελετάς μαζί τους, διασκεδάζεις μαζί τους. Η φοιτητική εμπειρία είναι μια σπουδαία εμπειρία, την οποία αξίζει να τη ζεις με τα χίλια.

Όταν φτάνει η ώρα της αποφοίτησης, νιώθεις μια συγκίνηση, βλέπεις μπροστά σου όλα αυτά που πέρασες, τις απογοητεύσεις, τις χαρές, τις λύπες, τις συγκινήσεις, τις καλές στιγμές, ΟΛΑ. Αντικρίζεις καθηγητές, οι οποίοι σε βοήθησαν να πετύχεις τον στόχο σου και νιώθεις ευγνωμοσύνη απέναντί τους. Σίγουρα στο πανεπιστήμιο, όπως και σε οποιονδήποτε άλλον χώρο (δουλειά, σχολείο κ.λπ.), υπάρχουν άνθρωποι είτε αυτοί είναι καθηγητές είτε συμφοιτητές είτε μέντορες είτε συνάδελφοι, οι οποίοι σε στηρίζουν σε κάθε σου βήμα. Όμως, να θυμάσαι πάντα πως στη ζωή εσύ αποφασίζεις για το δικό σου μέλλον. Αν είχα μια συμβουλή να δώσω τώρα που ολοκλήρωσα το πρώτο μου πτυχίο είναι να παίρνει κανείς αποφάσεις οι οποίες πιστεύει πως θα ήταν οι καλύτερες για τον ίδιο και για το μέλλον του είτε αυτό αφορά τις σπουδές του είτε τις φιλίες του είτε την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Αυτή είναι η δικιά μου συνταγή για την επιτυχία.

Παναγιώτα Κυριακίδου Νικολάου

Πρώτη αριστεύσασα του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών
Προπτυχιακό Πρόγραμμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Η επιθυμία μου να αποκτήσω πτυχίο δασκάλας, εκτός από το πτυχίο Βρεφονηπιοκόμου που κατείχα, γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν. Όταν άρχισα να εργάζομαι ως γραμματέας στο δημοτικό σχολείο και παράλληλα να παρέχω εκπαιδευτική στήριξη σε μαθητές το απόγευμα, ένιωσα πως αυτός είναι ο χώρος που πραγματικά αγαπώ και εδώ θέλω να βρίσκομαι καθημερινά, περιτριγυρισμένη από παιδιά. Η ανάγκη να πλαισιώσω την επιθυμία μου και να τη δω να πραγματώνεται, με οδήγησε στα σκαλοπάτια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στον κλάδο Επιστημών Αγωγής. Όταν και ο μικρός μου γιος πήγε στον στρατό και δεν είχα πια απογευματινές υποχρεώσεις, έκανα την εγγραφή μου και άρχισα τα μαθήματα. Αν και το πρόγραμμά μου ήταν πολύ φορτωμένο στη δουλειά, στο σπίτι και στο πανεπιστήμιο, η αγάπη μου για τα παιδιά, η επιθυμία μου για να πετύχω το όνειρό μου και η καλή οργάνωση του χρόνου, με οδήγησαν μετά από τρία χρόνια, στο τέλος αυτού του υπέροχου ταξιδιού. Με περηφάνια λέω ότι κατάφερα να ανταποκριθώ σε όλα τα καθήκοντά μου, ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη και φοιτήτρια και να πάρω το πτυχίο μου με άριστα.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είχα τη χαρά και την ευλογία να γνωρίσω εξαίρετους καθηγητές, οι οποίοι ήταν πάντοτε πρόθυμοι να ακούσουν τους προβληματισμούς μου, να με στηρίξουν και να με ενθαρρύνουν, συνθλίβοντας οποιεσδήποτε αμφιβολίες και εμπόδια αντιμετώπιζα. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την πολύτιμη τους βοήθεια. Ευχαριστώ επίσης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την τιμή να με επιλέξουν για να συμμετέχω στην αξιολόγηση του προγράμματος του τμήματός μου. Για εμένα ήταν μια υπέροχη και μοναδική εμπειρία, που θα μου μείνει αξέχαστη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στη Δρ Αγγέλα Χατζηπαντελή που ήταν συνεχώς δίπλα μου, όχι μόνο ως ακαδημαϊκός σύμβουλος αλλά και ως συμπαραστάτρια σε δύσκολες στιγμές. Ως εργαζόμενη φοιτήτρια θα ήθελα να ευχαριστήσω το πανεπιστήμιο για το ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει, ώστε ο καθένας να μπορεί να ακολουθήσει τα όνειρά του.

Στο ταξίδι αυτό είχα αρκετούς συνοδοιπόρους και τους ευχαριστώ. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη μητέρα μου, τον σύζυγό μου και τα παιδιά μου για την υπομονή και τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα.

Παρασκευούλα Γιακουμή

Πρώτη αριστεύσασα του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών 
Διδακτορικό Πρόγραμμα στις Επιστήμες Αγωγής

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι των διδακτορικών μου σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οι σκέψεις μου είναι πολλές, τα συναισθήματα μου ανάμεικτα. Πρόκειται για μια πολύ θετική εμπειρία και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που ολοκλήρωσα τις διδακτορικές μου σπουδές αν και αρχικά είχα πολλές επιφυλάξεις. Χάρις, όμως, στην παρότρυνση του αείμνηστου καθηγητή μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Χρήστου Θεοφιλίδη, προχώρησα και σίγουρα δεν το μετανιώνω. Απεναντίας, τον ευγνωμονώ γιατί μέσα από τη δική του ενθάρρυνση και επιμονή μού δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Σαφέστατα, δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι. Απαιτούσε πολλά ξενύχτια, ατέλειωτες ώρες μελέτης, πολλές αγωνίες, αρκετό άγχος, πολλά σκαμπανεβάσματα. Ιδιαίτερα για εμένα που ταυτόχρονα ήμουν μητέρα, σύζυγος και εκπαιδευτικός τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Εντούτοις, ήταν ένα όμορφο ταξίδι με μια πολύ δημιουργική έκβαση. Συνοδοιπόρους σε αυτή μου την προσπάθεια είχα, πέρα από την οικογένειά μου, το ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματός μου, οι οποίοι, ο καθένας μέσα από το δικό του αντικείμενο, μου έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια και μου μετέφεραν το πάθος για νέα γνώση και έρευνα.

Σίγουρα, η περίοδος εκπόνησης της διδακτορικής μου διατριβής ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική. Αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας πλούσιας σε συναισθηματικές διακυμάνσεις, σωματική και ψυχική κούραση. Ωστόσο, ολοκληρώνοντάς τη θεωρώ ότι ήταν η πιο δημιουργική περίοδος των σπουδών μου και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα. Είχα δίπλα μου ακαδημαϊκούς οι οποίοι, μέσω ουσιαστικής καθοδήγησης, με «ανάγκαζαν» να δρω σε μια συνεχή πνευματική πρόκληση και να δημιουργώ ερευνητικά.

Νιώθω πολύ περήφανη ως διδακτορική απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να αναμετρηθώ με τις δυνάμεις μου, να γνωρίσω και να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου, να συνεργαστώ με έγκριτους ακαδημαϊκούς καθώς και με διοικητικό προσωπικό που ήταν όλοι πρόθυμοι να μας στηρίξουν στη φοιτητική μας πορεία.

Ραφαέλλα Αλεξάνδρου

Πρώτη αριστεύσασα του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»

Η Ραφαέλλα Αλεξάνδρου επέλεξε τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για να συνεχίσει τις σπουδές της. Συγκεκριμένα, το 2019 ξεκίνησε να φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2021 με βαθμό άριστα – CPA 3,9.

SHARE
Published On: September 10th, 2021|Categories: Blog, OISTOS|
Τέχνη & Ενσυνειδητότητα
Διακρατικές, Διαπανεπιστημιακές Συνεργασίες

Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο «Οιστός»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραβείο κοινωνικής προσφοράς

Η Καλλιόπη Παπαδοβασιλάκη, απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών, του Προγράμματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Σχολής Επιστημών Αγωγής άξια να παραλάβει το βραβείο κοινωνικής προσφοράς.

Go to Top